Hlavní navigace

Fulltower Enermax SpineRex už se prodává v Evropě

29. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Známý výrobce počítačových skříní, napájecích zdrojů, ventilátorů a příslušenství uvádí v Evropě do prodeje novou full-tower skříň. Enermax SpineRex umožňuje instalaci základních desek i s formátem E-ATX a nejdelších grafických karet do délky až 337,6 mm. Skříň je vytvořena z SECC ocelového plechu o tloušťce 1 mm. Její rozměry jsou 591 (V) × 213 (Š) × 544 (H) mm, tudíž to není žádný drobek.

Celá skříň včetně vnitřku je lakovaná matnou černou barvou. Levá bočnice obsahuje okno z děrovaného plechu, na kterém je přišroubovány velký 250mm ventilátor s rychlostí 600–900 ot./min.

Enermax SpineRex

Enermax SpineRex

Jak můžete vidět na druhém obrázku, na přední straně skříně jsou osazeny dva 120mm ventilátory Enermax Apollish Vegas, které svítí buď modře nebo červeně, rozličnými způsoby blikají a případně by mělo jít podsvícení vypnout úplně, a točí se rychlostí 1000 ot./min.

Pozice pro 5,25" zařízení jsou v podstatě přes celou výšku skříně, avšak s nainstalovanými boxy pro pevné disky (jeden box pro čtyři disky) je jich k dispozici „pouze“ pět. Skoro všechny uchycovací mechanismy jsou bezšroubkové, vyjímku tvoří pozice pro rozšiřující karty, kde najdete šroubky. Vrchní I/O panel disponuje čtyřmi USB 2.0 (volitelně kombinace 3× USB 2.0 a 1× USB 3.0) a jedním eSATA konektorem. Enermax SpineRex je už i u nás v nabídce autorizovaného distributora Enermaxu TNTrade za koncovou cenu 3526 Kč.

KL24

Na internetu najdete i první recenze (např. na Hardware Secrets), až si ji proklepete, můžeme společně popřemýšlet nad tím, jak to v Enermaxu mysleli, když u skříně s podporou E-ATX desek navrhli jen sedm záslepek pro rozšiřující karty.

Zdroj: Enermax

Byl pro vás článek přínosný?