Hlavní navigace

Funkce z Windows 7 ve Windows Vista: stahujte novou betu

23. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na rozdíl od již starého systému Windows XP Microsoft už dříve přenesl některé nové technologie ze systému Windows 7 zpět i do Windows Vista, ve formě Platform Update balíčku, dostupného již od 27. října minulého roku na Windows Update jako „doporučený“.

Ten přináší celou řadu nových knihoven, jako je Direct3D 11, Direct2D, DirectWrite, WARP, Windows Ribbon API, Windows Automation API a celá řada dalších do systému Windows Vista a usnadňuje tak vývojářům tvorbu moderních aplikací, využívající tyto knihovny, neboť se nemusejí obávat nefunkčnosti aplikací vytvořených pro Windows 7 pod Windows Vista.

Microsoft nyní uvolnil betaverzi aktualizace tohoto balíčku, přinášející několik vylepšení a oprav. Byl vylepšen výkon a podpora Direct2D při vykreslování písma, přidána podpora MP4, H.264 a AAC souborů přehrávaných pomocí komponenty Source Reader a opraven problém při tisku XPS dokumentů. Řadu z těchto knihoven využívají i nejnovější aplikace od Microsoftu, jako Internet Explorer 9 či Windows Live Wave 4, instalace proto zaručí jejich hladký běh. Prozatím se jedná ale o betaverzi, proto není aktualizaci vhodné instalovat pro běžné každodenní používání, odkaz ke stažení naleznete na této stránce.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?