Hlavní navigace

Galaxy má GeForce s bezdrátovým připojením k televizoru

2. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před několika dny jsme vám ukázali fotografie podivné GeForce GTX 460 z dílny společnosti Galaxy. Nyní je záhada malého slotu vyřešena: na kartě bude osazen bezdrátový transmitér obrazového signálu, který umožní obraz z grafické karty posílat na televizor vzdálený třeba až třicet metrů i v zástavbě.

Galaxy se spoléhá na technologii WHDI od firmy Amimon. Ta dokáže přenášet obraz i v rozlišení 1080p s maximálním datovým tokem 3 Gb/s a slibuje prakticky nepovšimnutelnou latenci, menší než jedna milisekunda. To umožňuje technologii používat třeba i pro hraní her – za předpokladu, že na podobnou vzdálenost a s nízkou latencí budou fungovat i vaše bezdrátové klávesnice a myši.

Na kartě je umístěn bezdrátový vysílač, k televizoru naopak připojíte přijímač v podobě této černé krabičky:

Pokud z jakéhokoliv důvodu neradi pokládáte kabely a jste tedy potenciálním kupcem tohoto produktu, je dost možné, že už doma provozujete Wi-Fi síť. Nabízí se tedy otázka: nebude ji bezdrátový přenos obrazu rušit? Obavy jsou oprávněné v případě, že používáte standard IEEE 802.11a, tedy Wi-Fi v pásmu 5 GHz, ve kterém pracuje i technologie WHDI.

Galaxy GeForce GTX 460 WHDI Edition by měla být dostupná v průběhu října/októbra.

Zdroj: Expreview, Amimon

Autor článku