Hlavní navigace

Galaxy Nexus si koupil i Steve Wozniak, spoluzakladatel Applu

21. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

V týmu vývojářů Androidu způsobil rušno „Woz“, který si přišel koupit nový Galaxy Nexus a navrch ještě dostal firemní tričko. I když je Steve Wozniak spojován hlavně s Applem, který spoluzaložil v roce 1976 (odešel 1985), vždy byl duší hacker, což jej zase sbližuje s komunitou open-source, tedy i Androidu.

Vždyť před založením jablečného impéria sestavili s Jobsem „modré skříňky“ (blue boxes), jež jim dovolily volat zdarma do celého světa (dovolali se i do Vatikánu). Sám navrhl počítač Apple II (od té doby už snad nikdo jiný sám nenavrhl celý stroj) a vzdoroval přitom Jobsovi, který z něj chtěl mít uzavřenou mašinu bez rozšiřujících slotů (proto byl A2 u nadšenců tolik oblíbený). Přitom nikdy nechtěl být ve vyšším vedení firmy a zůstal v pozici inženýra, dokud se Apple II ještě prodával.

Steve Wozniak

Ale i přes hackerskou duši to neznamená, že by byl fanouškem pouze Androidu. Když se začal prodávat iPhone 4S, poctivě si vystál frontu před Apple Store spolu s fanoušky, i když by mu stačil jeden hovoru do Applu, ať mu jeden přistroj také pošlou.

Zdroj: Google Developers