Hlavní navigace

Galaxy Note 3 Neo: Samsung vybrousil Galaxy Note II do modernější podoby

Sdílet

Zdroj: Redakce

Polská pobočka Samsungu jako první odhalila novinku Galaxy Note 3 Neo. Ač názvem zapadá do loňské řady populárních „zápisníkových“ phabletů, ve skutečnosti jde spíš o zrecyklovaný starší model Galaxy Note 2.

Má stejný 5,5" displej typu Super AMOLED s rozlišením 720 × 1280 px. od GN3 si ale vypůjčil nové tělo. V každém směru je o 1–3 milimetry menší a Korejcům se hlavně podařilo snížit hmotnost ze 183 na 163 gramů. Výbava je přitom stejná nebo lepší, což se týká i velkého 3100mAh akumulátoru.

Samsung Galaxy Note 3 Neo Samsung Galaxy Note 3 Neo Samsung Galaxy Note 3 Neo
Samsung Galaxy Note 3 Neo

Note 3 Neo bude dodáván ve dvou variantách. Obyčejná 3G verze (pravděpodobně) ponese starší čipset Exynos 4 se čtyřjádrovým procesorem Cortex-A9 (1,6 GHz). Model s LTE však dostane novější šestijádro. To obsahuje dvě výkonnější jádra Cortex-A15 (1,7 GHz) a čtyři slabší Cortex-A7 (1,3 GHz). Tento nepoměr je zvláštní, v některých případech (u dobře optimalizovaných vícevláknových aplikací) totiž bude úsporné čtyřjádro rychlejší než výkonné dvoujádro.

Samsung už do několika zařízení vložil osmijádro Exynos 5 Octa postavené na platformě big.Little. Osobně si nemyslím, že by v továrnách vyráběli zvláštní šestijádra, ale místo toho se rozhodli prodávat vadná osmijádra s deaktivovanými „zmetky“. Podobně to na desktopu dělalo AMD se svými tříjádrovými Phenomy.

 

KL24

Note 3 Neo má stejně jako předchůdce 2 GB RAM, 16 GB flash paměti i slot pro microSD kartu. Vzadu najdeme 8Mpx foťák, vepředu 2Mpx. Novinkou je podpora Wi-Fi 802.11ac a infračerveného vysílače. Phablet bude z počátku k dostání s Androidem 4.3, přičemž pro starší Galaxy Note 2 už je k dispozici i novější Android 4.4. Cenu ani přesnou dostupnost zatím neznáme, zřejmě se je dozvíme koncem měsíce na veletrhu MWC.

Zdroj: Samsung

Byl pro vás článek přínosný?