Hlavní navigace

Galerie Flickr: iPhone 4S je nejpoužívanějším fotoaparátem

23. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdepak zrcadlovky nebo vodotěsné kompakty. Komunita Flickru, největší fotogalerie na světě, nejčastěji používá iPhony. A nejnovější generace před nedávnem sesadila iPhone 4S z trůnu. Podle aktuálních statistik vedou dva poslední iPhony před Canonem EOS 5D Mark II, Canonem EOS Rebel T2i (u nás jako 550D) a Nikonem D90.

iPhone 4S na Flickru

Nejpoužívanější fotopřístroje na Flickru

Podle čeho se graf řídí? Počtem uživatelů a nahraných fotek z poslední doby. Například včera přibylo přibližně 77 000 fotografií od 4400 uživatelů iPhonu 4S a 68 000 fotografií od 4100 uživatelů iPhonu 4. Přesnou metodiku výpočtu neznáme, ale větší váhu má nejspíš počet uživatelů. Kupříkladu v pořadí třetí Canon EOS 5D Mark II má ze včerejška 84 000 fotek od 4100 lidí.

Zle si nevedou ani jablečné tablety. Přes dvě stě uživatelů iPad2 včera nahrálo 1800 fotografií. To je více, než u leckerého fotomobilu nebo kompaktu. Svůj vliv na to jistě máte také jednoduchý upload přímo z přístroje.

 

Zajímavá je rovněž statistika u mobilních telefonů. První čtyři místa patří iPhonům, pátý je Samsung Galaxy S II. Smartphonů s Androidem se už sice prodává více, ale zároveň jsou prodeje rozptýleny do desítek různých modelů. Jakmile se do měsíce objeví nový iPhone, začne boj o trůn odznovu.

Byl pro vás článek přínosný?