Hlavní navigace

Galerie: modré obrazovky ve Windows 8

15. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Takzvaná obrazovka smrti není jednou. V aktuálním sestavení Windows 8 najdeme hned několik obrazovek, které spojuje modrá barva a elegantní design. Zapomeňte na všechno, co o podobných zjeveních smrti víte. S novým systémem přijde konečně pořádná změna, graficky mnohem lépe vyvedené hlášky budou vaši obrazovku zdobit. Jen aby se nám kvůli nim z paměti nevytratil jejich původní účel.

Jak sami vidíte, vysoké rozlišení a písmo Calibri (pokud jsem ho správně poznal) spolu se smajlíkem hraje na naše city. Microsoft zastírá, co se vlastně stalo a citově nás vydírá. Protože kdo by se mohl zlobit na padající systém (který právě spláchnul do záchodu neuloženou práci), když tak smutně kouká, že? Počítač se po několika vteřinách sám zrestartuje.

Na druhém obrázku můžete spatřit, jak se na vás bude počítač tvářit při jiných potížích. Pak budete moci vybrat mezi částečnou obnovou systému, kdy zůstanou zachovány vaše soubory, a kompletním resetem, kdy dojde ke kompletní čistce.

Pokud si vyberete třetí cestu, dostanete se k několika nástrojům, jako je automatická oprava nebo příkazový řádek.

KL24

Poslední snímek ukazuje, jak vypadá situace, kdy na počítač nainstalujete více operačních systémů. Správa při spuštění už není tak ošklivá. Opět jde o graficky povedenou obrazovku. Více podobných úlovků modrých obrazovek najdete na severu Neowin.

Zdroj: Neowin 1 | 2 | 3

Byl pro vás článek přínosný?