Hlavní navigace

Garmin Varia Vision udělá z obyčejných cyklo brýlí chytré. Přidá jim HUD [CES]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Garmin do Las Vegas přivezl novou hračku pro cyklisty. Varia Vision je 28 gramů lehké zařízení, které připnete k brýlím, díky čemuž před oko dostanete malý displej. Na něm uvidíte aktuální rychlost či jiné výkonnostní parametry, upozornění na hovory/SMS, navigační šipky či informace o tom, jestli za vámi nejede auto.

Garmin Varia Vision
Garmin Varia Vision

Tato data Vision sbírá přes mikrosíť ANT+ z cyklopočítačů Edge 1000 nebo Edge 520 a radaru Varia Rearview. Na Visionu se nachází touchpad, takže gestem můžete mezi jednotlivými informacemi přepínat. Důležité události navíc rozvibrují integrovaný motorek.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Varia Vision narostl do rozměrů 60 × 19,7 × 19,8 mm. Díky ochraně IPX7 odolá dešti. Displej s rozlišením 428 × 240 má automaticky regulovaný jas podle okolního osvětlení. Nechybí ani akcelerometr, který zřejmě slouží ke správnému otočení obrazu, pokud Vision připnete na levou, nebo pravou stranu brýlí. Na jedno nabití vydrží až 8 hodin.

Zájemci si budou muset připravit 400 dolarů. Radar Varia Rearview stojí 200 dolarů a cyklopočítače 300, respektive 500 dolarů.

 

Zdroj: Garmin (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?