Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Geekbench: Intel Core i5-13600K je rychlejší než dvanáctijádro Ryzen 9 5900X, s OC má i na víc. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 7. 2022 11:38

    Pavel Dražan

    Podle mě je pro hodnocení tohoto výsledku záhodno uvědomit si následující:
    1) E gracemont je na hony vzdálený filozofii atomů, z těch si bere jen část architektury. Proto se o E-jádrech vyjadřovat jako o malých nebo jako o atomech je trochu nepřesné. Ale to byl asi záměr intelu, vzbudit dojem malých efektivních jader oproti konkurenci. Jenže konkurencí nejsou jádra ZEN3, ale P jádra z vlastní stáje.

    2) porazit konkurenční procesor, který je s námi od roku 2020, tedy po téměř dvou letech, je záhodno a kdyby to tak nebylo, bylo by asi něco hodně špatně. Člověk by ale od novinky očekával nižší cenu a spotřebu. Cosi mi říká, že cena bude spíše vyšší a spotřeba (pří stejném výkonu) výrazně vyšší.

    3) vaše nadšení tedy nesdílím, čekal jsem, že se intel vytáhne a bude ve vyšším segmentu zváženíhodnou alternativou. Takhle se dá jen čekat na ZEN4