Hlavní navigace

Názor k článku Geekbench: Intel Core i5-13600K je rychlejší než dvanáctijádro Ryzen 9 5900X, s OC má i na víc od Radek Holeček - Tady je vidět, jaký jste teoretik. Zrovna videa...

  • 23. 7. 2022 7:41

    Radek Holeček

    Tady je vidět, jaký jste teoretik. Zrovna videa převádím celkem často. A máte pravdu, že ta v nižších rozlišeních nedokáží můj 3900X vytížit (pokud bych je převáděl po jednom, v reálu je převádím většinou po třech a to už jede celý procesor na max). Ale že by to nevytížení procesoru fungovalo tak, že by se při nadbytku výkonu vypínalo vytížení těch druhých logických jader a mělo to snahu běžet jen vždy v jednom vlákně na fyzickém jádře, to ne. Vytěžována jsou všechna logická jádra cca stejně. Holt se AMD nějak neangažuje a Microsoftu nepomáhá narhnout scheduler, který by dokázal být dostatečně inteligentní.
    Jinak věřím, že zrovna převod videí (při vhodném formátu) může být pro AMDčko vítězný při jakémkoli počtu vláken. Přeci jenom AMD má ta jádra navržená dost jinak, takže záleží na tom, co zrovna děláte. Takže i když v průměru dostane na jednovláknové zátěži 10% nakládačku, tak to neznamená, že by neexistovaly úlohy, kde bude třeba i o 20 % rychlejší.