Hlavní navigace

GeForce.com – nový portál pro hráče

11. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Většina návštěvníků stránek společnosti Nvidia jsou jistě majitelé grafik GeForce, kteří chtějí získat nové ovladače. Toho jsou si u Nvidie jistě vědomi, protože spustili nový portál pro majitele a zájemce o grafické karty GeForce. Tyto internetové stránky však nenabízejí pouze rychlý přístup pro stažení ovladačů, snaží se nabídnout různé užitečné informace a musím přiznat, že jsem byl docela příjemně překvapen.

Hned ze začátku mě zaujala zajímavá funkce, máte-li nainstalovanou Javu, tak  si můžete nechat „očuchat“ počítač na zjištění vaší grafické karty a verze ovladačů, což urychlí případný výběr novějších. Mimochodem, líbí se mi, že se Nvidia i zde na novém webu drží své tradice a nabízí ke stažení ovladače i pro své velmi staré grafiky. Zpátky ale ke kartám novým, pokud takovou máte, můžete si na vyhledat optimální nastavení různých her, tak aby vám hra běžela v co možná nejlepší kvalitě, ale zároveň plynule. Dále jsou k dispozici také tipy a návody, jak fungují různé funkce a jak je nastavit.

Nechybí ani informace o ostatních kartách GeForce, možnosti vzájemného porovnání a vyhledávání podle parametrů. Výběr je dokonce propojen s internetovými obchody, takže si můžete novou GeForce rovnou objednat (což zatím moc užitečné není – pro nás v malé zemi střední Evropy). Nechybí ani základní výběr ostatního hardware – silné zdroje, základní desky pro SLI, hráčské skříně periferie pro 3D Vision a podobně.

Dále si na tomto portálu můžete stáhnout některá technologická i herní dema, benchmarky a trial verze různého software. Důraz je samozřejmě kladen na podporu technologií společnosti Nvidia, tedy PhysX, CUDA, 3D Vision.

CS24

Nové internetové stránky GeForce.com tímto způsobem vhodně oddělují hráče, kteří jsou velmi velkou zákaznickou skupinou Nvidie, od ostatních návštěvníků stránek Nvidia.com, kteří mají zájem o jiné informace. Hráči tak mají přehledně a na jednom místě vše, co se vztahuje k jejich grafickým kartám, bez toho, aby se museli probírat množstvím ostatních informací.