Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku GeForce GTX 1070 Ti prý možná nelze přetaktovat. Nvidia výrobcům nedovolila OC modely. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 14. 10. 2017 17:01

    Gildor

    Myšlenka kryptoměn jako takových mi špatná nikdy nepřišla, ale myslím, že se aktuálně začíná střetávat idea s realitou, kdy se ukazuje, že to prostě té elektřiny žere nad míru. Pokud by měly kryptoměny ještě mnohem výrazněji expandovat, bylo by to vyloženě neúsnosné. Proto myslím, že je to v podstatě slepá ulička, minimálně v současné podobě.
    Pokud by někdo vytvořil systém, kde by kryptoměny fungovaly za mnohem menší spotřeby energie, nebo kdyby, já nevím třeba jednou byla extrémně ekonomicky i ekologicky výhodně vyráběná elektřina např. fúzí, tak by to bylo zase o něčem jiném.

    Jinak přiznám se, že v červnu, když byl asi nejsilnější boom, tak mě taky napadlo investovat nějaké peníze do těžby. Buď, že bych nakoupil 10-20 karet sám - ale na to jsem se cítil jako moc velký laik, nebo kamarád měl projekt velké těžírny a sháněl investory, ale tam jsem zas měl obavu jak moc by to bylo výhodné. Takže jsem to nechal být, s tím že to je pro mě příliš neznámé pole, kterým jsem se nikdy nezabýval.
    Ale to, že se tím někdo živí, plně uznávám, prostě využití sitauce. Ale systém jako takový to je podle mě špatný.