Hlavní navigace

GeForce GTX 480 3-way SLI: výkon především

30. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ne zrovna nejúspornější vlajková loď společnosti Nvidia rozhodně není slabou grafickou kartou. Někteří zákazníci možná čekali daleko vyšší výsledky v oblíbených počítačových hrách, přesto se o žádné ořezávátko nejedná a zapojení celé trojice GeForce GTX 480 do 3-way SLI by mělo přinést opravdu vysoký výkon.

Redaktoři serveru Guru3D takovýto test provedli a výsledky jsou v mnohých případech překvapivě dobré. Na začátek si alespoň v rychlosti představme stroj, na kterém se testovalo: základem je eVGA X58 Classified, čtyřjádrový procesor Core i7-965 na 3,75 GHz a 6 GB RAM série Corsair Dominator. O napájení se postaral blíže neurčený 1200W zdroj od BFG, který neměl potíže ani s trojicí žravých GTX 480.

Při letmém prohlédnutí seznamu vybraných her musíme Guru3D pochválit – jedná se vesměs o nové hry, které potenciální hráče zajímají nejvíce. Já jsem se rozhodl pro vybrání grafu z oblíbené post-apokalyptické hry Metro 2033: The Last Refuge, ve které se vhodným nastavením detailů (alias maximálním) povedlo vytřískat z grafických karet maximum, aniž by byly omezovány procesorem.

Pro plynulé hraní na dnes nejoblíbenějším hráčském rozlišení 1920 × 1200 px vám bude stačit i „pouhé“ SLI zapojení, všimněte si však velmi pěkného škálování s třemi kartami, které jsem osobně nečekal. Na 2560 × 1600 px je takováto kombinace opravdu třeba, neb dvě karty v podstatě nestačí.

MMF24

Celý test je dále doplněn i o přímé srovnání Radeonu HD 5870 s GeForce GTX 480, a to jak srovnání Radeon vs. GeForce, tak CrossFire dvou Radeonů a SLI dvou GeForce. Podle mého názoru SLI škálovalo o něco lépe než CrossFire, který v některých hrách podle všeho nefungoval skoro vůbec. To ale zjistíte sami v testu, jehož odkaz naleznete pod tímto odstavcem vpravo.

Zdroj: Guru3D.com

Autor článku