Hlavní navigace

GeForce GTX 590: jak bude vypadat v podání Asusu a Gigabytu

23. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na krabičce v klasických barvách společnosti Asus toho moc nenajdeme, ale v elegantním černém boxu vystlaném pěnou, leží jedenáct palců dlouhý poklad. Navzdory tomu že se jedná o referenční model z dílny Nvidie je design karty docela povedený, a prostý jakýchkoli rušivých elementů.

Karta se nese v duchu síly, kterou netřeba podtrhovat žádnými nabubřenými grafickými prvky a tak jí vévodí pouze černý 9cm ventilátor a úzké zelené pruhy na okrajích.

GeForce GTX 590 nese na zadním I/O panelu tři DVI výstupy a jeden mini HDMI, tudíž může obsluhovat tři monitory nezbytné k Nvidia 3D Vision Surround. Zadní strana je z části zakrytá dvěma plechy, které odvádějí teplo z paměťových modulů umístěných na zadní straně.

Podobně se tváří také GeForce GTX 590 v podání Gigabytu, který ji distribuuje v slušivém kufříku připomínajícím toolbox. Spolu s grafickou kartou se v něm nachází také herní myš M8000X. Bohužel je velmi pravděpodobné, že se jedná pouze pro exkluzivní balení pro Čínu.

I když internetem se šíří spousta zpráv o taktech malo které z nich se shodnou a o podrobných specifikacích či ceně mlčí také náš zdroj. Na všechny otázky nám snad odpoví zítřejší oficiální vydání karty.

KL24

A na závěr krásné srovnání délky GeForce GTX 590 a Radeonu HD 6990.

Zdroj: PCINLIFE Forums, AnandTech Forums

Byl pro vás článek přínosný?