Hlavní navigace

Názor k článku GeForce GTX Titan možná již 18. února. Vysoký takt GK110 a brutální cena? od LukasS - No nebudu spekulovat o tom, jestli to možné...

  • 24. 11. 2012 5:30

    LukasS (neregistrovaný)

    No nebudu spekulovat o tom, jestli to možné je nebo není (možné prakticky cokoliv) a jestli to je nebo není dobré (posouzení závisí na tom, kdo posuzuje). Vyjma problému při poruše a nemožnosti vyměnit jen nějakou komponentu nebo nemožnosti částečného upgrade to také rozhodně povede ke snížení variability. Určitě nebudou existovat všechny možné kombinace desky a CPU. Po nahlédnutí do jednoho nejmenovaného obchodu jsem zjitil 137 desek a 49 CPU jen pro socket 1155. 137x49=6713. Celkem velká variabilita a možnost výběru zákazníka. Ano, některé kombinace (nejlevnějčí desky a nejdražší CPU a naopak) asi vypadají zvláštně, ale proč ne? Prostě je to volba zákazníka. Ikdybychom vzali v potaz jako reálnou rozumnou jen polovinu, tak tři a půl tisíce kombinací také prostě nebude. A to jsem se dival do obchodu kde mají jen 6 základních značek výrobců desek.


    S ostatními možnými integracemi to často není takové omezení variability, jako připojení CPU na desku. Je to prostě dáno tím, že deska obsahuje hromadu různých funkcionalit a komponent a CPU má také spousty variant. Spojením dvou velmi variantních věcí dohromady vznikne "variantní exploze" počtu kombinací.