Hlavní navigace

Názor k článku Zprávy o GeForce Partner Program měly pravdu, už dopadá na produkty. Někdy legračně od JirkaK - Intel ale tlačil na výrobce ať vyrábí primárně...

  • 22. 3. 2018 11:44

    JirkaK

    Intel ale tlačil na výrobce ať vyrábí primárně sestavy s jeho CPU a za to jim nabízel lepší ceny dodávek. Tzn. přímo tlačil na to aby neprodávali produkty AMD.

    NVIDIA ale dle všech informací nic takového nedělá, světe div se, taková firma má jistě své pravníky a i s ohledem na kauzu AMD vs Intel určitě budou vědět jak se zachovat aby nic takového nemohlo nastat. Což samo nevylučuje nějakou, pro US běžnou praktiku troling žalob. Oproti Intelu NVIDIA pouze žádá aby top herní značkou výrobce byly označovány karty s čipem NV. Výrobce dál může vyrábět AMD karet kolik chce, dokonce i ty které jsou původně označovány logem té top herní řady, jen to nedostane ten štemplík. AMD může dělat to samé, otázka je zda je v takové pozici aby se to oboustranně vyplatilo. Jednak proto že karet s AMD čipy se prodává méně než konkurence, ale také proto že i ty top edice nejsou jediné modely které výrobce produkuje, v celkovém objemu je to tak díky tomu ještě menší tržní podíl.