Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Zprávy o GeForce Partner Program měly pravdu, už dopadá na produkty. Někdy legračně. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 3. 2018 12:00

    tynyt

    Jistě, když odfiltruješ všechny ty výhrůžky o nedodávání GPU (všichni víme, že už dnes nvidia podmiňuje dodávky herních GPU odběrem laciných ležáků), přičemž nvidia má cca 80% trhu, tak se to může jevit jako bona fide.

    Já to vidím naopak: jako brutální zásah do konkurenčního prostředí a vyděračskou taktiku. Sám píšeš, že AMD může dělat totéž, ale že na to nemá ze své pozice sílu. Jak vidíš, sám přiznáváš, že nvidia zneužívá své postavení. Ono je to totiž tak, že ten "štemplík" jak píšeš je značka, kterou AIB tlačí za těžké peníze v reklamě, dává na ně nejlepší chlazení a vůbec se snaží prodávat právě tento svůj hiend. A z toho plyne co? Že reklama AIB = reklama na nvidii. A co hůř, zájemce o konkurenci nebude mít kvůli aktivitě nvidie a podřízenému postavení AIB vůči ní na výběr z konkurenčních výrobků, čistě proto, že nebudou mít stejné parametry (např. stejně výkonné chlazení).

    Sám mám třeba MSI RX480 GamingX 8GB, což je nejlepší RX480 co se kdy vyráběla, zejména díky kvalitnímu a tichému chlazení. V budoucnu se budu muset spokojit s papundeklovou verzí kvalitativně o level níž, pokud nepřijde např. Sapphire s něčím lepším. Tak jako tak, jako zákazník mám zmenšenou možnost výběru jen proto, že si nějaký manager z nvidie pojistil své zisky.