Hlavní navigace

Názor k článku Zprávy o GeForce Partner Program měly pravdu, už dopadá na produkty. Někdy legračně od JirkaK - "Rozumný člověk koupí grafiku která naplní jeho účel"Pokud...

  • 22. 3. 2018 13:09

    JirkaK

    "Rozumný člověk koupí grafiku která naplní jeho účel"

    Pokud je účel tiché chlazené a dlouhodobou výdrž a uvedené značky to splňují tak je to racionální. Pro mě třeba dobré chlazení znamená vodní blok a levněji vyjde koupit vzduchovou referenci s blokem než AIB s blokem, které ani moc v nabídkách nejsou a typicky jsou dražší a později. Výdržet dlouho je pak hodně subjektivní. Já koupil třeba GTX1080 v launch day s tím, že už má dost výkonu a vydží mi dlouho - dva roky než morálně zastará, Nebojím se toho že by fyzicky ta karta nevydržela, ale to že už mi její výkon nestačí cítím stále víc a víc, morálně je už na hraně své životnosti, je to už slabá karta a jsem v očekávání nové generace protože ani 1080Ti už mé potřeby nedokáže pokrýt a o TitanuV neuvažuji kvůli ceně a i tak si myslím že ten výkon není dostačující.

    Když jsem mluvil o značce, tak jsem myslel víc výrobce čipů než AIB. AIB může sice vlastnosti toho čipu ovlivnit, ale pokud samotný čip něco nezvládá, tak to nezvládne žádný AIB.

    A to byla moje pointa. Typicky od nějakého kusu HW požadujeme nějaký výkon. Pokud potřebuji výkon nejméně "X", tak si nekoupím HW který poskytuje výkon "X" - 20% jen proto že na tom HW je pro mě lepší nálepka, protože ta nálepka mi nevyřeší potřeby. Příklad... když potřebuji výkon či paměť které poskytují GTX1080Ti/TitanuXp/V tak si racionální člověk nekoupí Vegu64, která nemá tolik výkonu a nemá ani tolik paměti. Stejně jako když budu mít A/V techniku podporující FreeSync a bude to pro mě klíčové kritérium stejně jako výkon, tak si nemůžu koupit sice výkonnější NV kartu ale musím zvolit Vegu. Když pak budu mít cenově i výkonově srovnatelné produkty, mohou rozhodovat provozní vlastnosti atd..

    Někdo si koupí Škodovku protože mu vyhovuje parametrově, někdo si koupí škodovku jen proto že je patriot... Ani jedno není špatně, jedno je výsledek racionálního srovnání nabídky, druhé nikoli... Patriotů je rozhodně výrazně méně než těch racionálně uvažujících.