Hlavní navigace

GeIL a Sirtec: dozlatova upečené zdroje

13. 3. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na CeBITu byly k vidění zdroje předních a u nás známých výrobců, to však neznamená, že menší firmy se nedokážou kvalitou minimálně vyrovnat. Poprvé jsme si třeba všimli dobře vypadajích modelů Cougar, ale překvapily také zdroje značky GeIL nebo Sirtec.

GeIL určitě znáte jako producenta operačních pamětí, na veletrhu však připravil i divizi zdrojů Thortech. K vidění byly dva modely série Thunderbolt s výkony 800 a 1400 W. Oba s certifikací 80Plus Gold, výrobcem však překřtěné i na neoficiální 90Plus. Díky čtyřem silným 12V větvím utáhnou i náročné SLI/CF konfigurace grafik, o hlučnost 140mm ventilátorů bychom neměli mít starost a modulární kabeláž nám pomůže s pořádkem. GeIL/Thortech poskytuje pětiletou záruku.

GeIL vystavoval i paměťové moduly, vtipně umístěné s chladičem na uřížnutém PCB. Původ desky se mi však nepodařilo zjistit :-).

Společnost Sirtec byla neznámou i pro mě. Jestli však znáte zdroje High Power, vězte, že se jedná o vlastní značku jinak OEM výroby Sirtecu. Anebo lépe, pokud jste slyšeli o zdrojích OCZ ModXStream (například v naší recenzi ModXStream-Pro 600W), také je vyrábí Sirtec.

Na firemním webu mají přehled veškerých modelů od nejnižší třídy po špičkové modely. Na CeBITu byl chloubou 1000W Infinite Power s certifikací 80Plus Gold a odpojitelnými kabely. Viděli jsme i 1200W RockSolid Power nebo rozumný herní základ 400W Element Power.

MMF24

Autor článku