Hlavní navigace

Gelid DarkForce vychytaný na maximum

4. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Gelid se vždy snaží zaujmout zajímavými parametry za příznivou cenu. Ani tato skříň není výjimkou. Gelid DarkForce přichází s ocelovým tělem, průhlednou bočnicí, nepřeberným množstvím vychytávek a především přijatelnou cenou. V Evropě by se totiž měla skříň prodávat za 91 EUR, což je po přepočtu pořád celkem zajímavých 2300 Kč.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na první pohled velmi jednoduchá a elegantní skříň skrývá pod svým ocelovým pláštěm nejednu moderní vychytávku. V podstatě samozřejmostí je bezšroubová montáž optických mechanik a pevných disků nebo umístění napájecího zdroje ve spodní pozici.

Dle specifikací Gelidu můžete do této skříně umístit grafickou kartu s délkou až 410 mm. V tomto případě ale budete muset vyjmout jeden z košů na pevné disky. Prakticky k tomuto kroku ale asi drtivá většina uživatelů nebude muset přistoupit, leda že by měla doma nějaké dvoujádrové monstrum.

Plech za základní deskou je doslova prošpikován průchodkami, které usnadní vedení kabelů. Nechybí ani průchodky k externímu radiátoru nebo pumpě vodního chlazení, které se nacházejí nad zadním 12cm větrákem. Druhý přitom najdete již od výroby osazený v přední pozici. Celkem jich ale můžete ve skříni mít až osm.

Spodní strana je opatřena prachovým filtrem. Škoda že jej výrobce neosadil i na přední pozici před 120mm větrák.

No a co by to bylo za skříň bez pořádné dávky předních konektorů a tlačítek. Kromě standardních USB 2.0 portů doplněných sluchátky s mikrofonem zde najdete i jeden USB 3.0 port, e-SATA a dokonce speciální dokovací pozici pro normální SATA disk. Na ilustračí fotografii je zde vložen sice pěkný SSD Intel, nicméně by neměl být problém sem vložit ani klasický 3,5" disk se SATA rozhraním. Součástí dodávky je i speciální redukce pro osazení 2,5" SSD do běžné 3,5" pozice.

 

 

 

 

 

 

 

 

MMF24

 

Zdroj: Gelid

Autor článku