Hlavní navigace

Gelid Icy Vision zvládne i přetaktovanou GTX 480

11. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novinka Icy Vision od Gelid Solutions (hongkongská společnost se švýcarským vedením, jež odešlo z Arctic Coolingu) si dala dlouho na čas – první předvedení proběhlo již na hanoverském CeBITu. Dle materiálů od Gelidu pracovali inženýři na chladiči více než rok, doufejme tedy, že to bude znát. V tiskové zprávě výrobce výrobce inzeruje nižší teploty i možné přetaktování s velmi na chlazení náročnou GeForce GTX 480.

Chladič grafických karet Gelid Solutions Icy Vision

Chladič sestává ze dvou bloků heatpipe s počtem 2+3, na nichž je dohromady 85 hliníkových žeber. Ta provětrávají dva 92mm ventilátory, jenž kombinují kuličkové a kluzné ložisko a při 2000 otáčkách za minutu (hluk maximálně 26 dBA) mají přečerpat 67,14 kubických stop za minutu (114,13 m3/h). Gelid navící udává, že Icy Vision by neměl kolidovat při zapojení více grafických karet do CrossFire či SLI režimu.

Celkové rozměry chladiče jsou 216 × 95 × 52 mm, hmotnost 465 gramů. Nejedná se tedy o žádný drobek, cena 46 Eur (cca 1 200 Kč) tomu odpovídá. Od pohledu je to konkurence pro Accelero Xtreme od Arctic Cooling, což je jen dobře, ceny dalšího švýcarského výrobce chlazení totiž v posledním roce a půl neustále rostly. Důvodem je asi hlavně to, že Artic Cooling se „montuje“ do oblastí kde nemá co dělat (herní zařízení, která ani nelze nazvat konzole) a v poslední době vyrábí zbytečně složité chladiče pro každou jednu grafickou kartu zvlášť (viz množství verzí Accelera Xtreme).

MMF24

Chladič grafických karet Gelid Solutions Icy Vision

Zdroj: TZ Gelid

Autor článku