Hlavní navigace

Gigabyte Aivia K8100: zaměřena na hráče

15. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Gigabyte je v mysli počítačových nadšenců známá spíše jako kvalitní producent základních desek, grafických karet, počítačových zdrojů a eventuelně i skříní, na periferie si však delší dobu netroufala. Časy se mění, klávesnice Aivia K8100 nepůsobí dle dostupných specifikací jako žádné ořezávátko a cena vypadá také velice příznivě.

Asi největším tahákem je zvýšená ergonomie všech kláves. Díky speciálnímu (a podle mého názoru unikátnímu) systému „různé tuhosti“ kláves by se vám mělo psát pohodlněji a zdravěji. Celé schéma dobře znázorňuje obrázek níže, nejtužší klávesy jsou třeba mezerník, oba entery a také bratři W, A, S, D. Naopak nejméně vůle budou klást oba shifty, tabulátor a Caps Lock.

Tím však výčet parametrů nekončí, právě naopak. Klávesnice v sobě nese po dvou USB portech, dá se tedy využít i jako USB hub. Nechybí podsvícení pro pohodlné noční hraní ani Ghost engine, jenž vám umožní stisknout zároveň až 20 kláves naráz bez nežádoucích projevů. Integrovaná paměť má hodnotu 512 kB a slouží k zaznamenání více než stovky libovolných maker.

CS24

Nadějně vypadající novinka by se na evropských trzích měla objevit co nejdříve ve třech barevných provedeních (černé, žluté a červené) za doporučenou koncovou cenu €42 (1000 Kč), což na takto vybavenou klávesnici nevypadá vůbec zle. Přesto si nemohu nevšimnout drobných designových podobností s nedávno recenzovanou Alienware TactX Keyboard – kdo ví, možná si počin Gigabytu zapůjčíme na recenzi také.

Zdroj: techPowerUp!