Hlavní navigace

Gigabyte GA-H55N-USB3: první mini-ITX s USB 3.0

24. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Všichni zájemci o vysoce výkonné a přesto miniaturní HTPC by nyní měli pořádně zbystřit. Společnost Gigabyte se dnes vytasila s nejnovějším přírůstkem do již tak košatého portfolia výrobků – není jim nic jiného, než GA-H55N-USB3, mini-ITX skvost pro procesory LGA 1156 (alias Core i3/Core i5, plus samozřejmě Pentium Dual Core G6950).

Mini-ITX je opravdu malým standardem pro výrobu základních desek: jedná se o čtverec s délkou strany 17 cm. Na tuhle plochu se Gigabytu povedlo vměstnat vše potřebné: počínaje dvěma DDR3-1666 sloty, jedním plnohodnotným PCI-Express × 16 rozhraním, čtyřmi SATA 3,0 Gb/s (navíc jedním eSATA), gigabitovým ethernetem a integrovanou zvukovou kartu. Lahůdkou a příslibem do budoucna je zakomponování dvojice USB 3.0 portů, jež by se v nejbližší době měly začít masivněji prosazovat.

Pro důslednost je nutno připomenout název čipsetu, kterým je H55. Abyste mohli využít triplet výstupů DVI + HDMI + D-Sub, musíte při stavbě použít nějaký procesor z rodiny Clarkdale, jenž v sobě integrované grafické jádro již nese. Nejnovější kousek od Gigabyte by se měl na pultech obchodů objevit v nejbližší možné době, cena je bohužel neznámá.

Zdroj: TC Magazine

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku