Hlavní navigace

Gigabyte GZ-P5 Plus: decentní šasi do pracovny

30. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Gigabyte již brzy přidá do svého portfolia počítačových skříní další model kódově značený jako GZ-P5 Plus. Slůvko „plus“ vám jistě evokuje nějaké vylepšení, v tomto případě se jedná o následovníka rok starého GZ-P5 – je sice o něco větší, na druhou stranu je také lehčí. Jeho rozměry jsou 180 × 420 × 320 mm, hmotnost je vcelku nízkých 3,2 kg.

Skříň samozřejmě podporuje základní desky o rozměrech standardu ATX či micro ATX, lesklý čelní panel nabídne dvojici portů USB 2.0, zvukové I/O a také pozici pro disketovou mechaniku (nebo lépe čtečku karet). Pro optické mechaniky (či pevné disky v rámečcích) je zde čtveřice 5,25” pozic, standardních 3,5” disků osadíte až pět. Trochu zklamáním je chlazení, výrobce se omezil na dodání jednoho jediného 80mm větráčku, který ještě navíc funguje jako odtahový. Nechcete-li, aby se vám disky smažily ve vlastní šťávě, určitě dokupte i přední ventilátor. Takřka fádní design lehce narušuje modře podsvětlené tlačítko pro zapínání počítače.

Cena ani dostupnost nebyla oznámena, vzhledem k vcelku průměrným parametrům jistě nebude nikterak vysoká. Gigabyte skříně vcelku umí, pořídili byste si tuto novinku?

Zdroj: TC Magazine