Hlavní navigace

Gigabyte má desku s Z68 a integrovaným SSD!

30. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čipset Intel Z68 umí velice chytrou věc. Asi znáte ony hybridní disky, např. řadu Momentus XT, co Seagate nabízí do notebooků, kde je kromě ploten pevného disku i malá paměť SSD, na kterou se ukládají často používané soubory, což má za následek drastický nárůst výkonu při běžných a častých operacích, jako je bootování operačního systému nebo načítání hry. Intel Smart Response Technology je implementace této vlastnosti v čipsetu samotném. Pokud připojíte na desku s čipsetem Z68 SSD a HDD, lze je přimět ke spolupráci jako hybridní jednotku.


Gigabyte se chytil parádní příležitosti a na jednu ze svých desek rovnou osadil malé SSD. Model GA-Z68XP-UD3-iSSD má mimojiné slot mSATA a v něm 20GB SSD řady Intel 311 Series (uprostřed desky). Toto SSD obsahuje rychlou SLC NAND paměť a vzhledem k docela vysoké kapacitě se dočkáte i vysoké rychlosti mnoha úkonů.


Jinak má novinka od Gigabytu součástky třídy Ultra Durable 3, jako jsou lepší kondenzátory nebo cívky, socket 1155 pro procesory Sandy Bridge a čtyři sloty DDR3 pro paměti až na 2133 MHz efektivně. Jsou zde čtyři porty SATA 6 Gb/s a čtyři SATA 3 Gb/s. Z rozšiřujících slotů jsou tu dva PCI Express ×16 (podporovány jsou SLI i CrossFireX), dvě PCI a tři PCI Express ×1.

Nezapomnělo se na čtyři porty USB 3.0 (dva na zadním panelu), FireWire 800, 7.1kanálový zvukový výstup nebo HDMI pro připojení displeje na integrovanou grafiku. V obchodech desku potkáte během následujících týdnů.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?