Hlavní navigace

Gigabyte Open OverClocking zblízka

17. 4. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

„Právě jsem se vrátil z Hradu!“, začíná jeden nechvalně známý proslov. Já jsem se právě vrátil z Vyšehradu, kterážto stanice metra původně nesla jméno autora citátu, a kde se nachází hotel Corinthia Towers. Právě zde asi před hodinou skončil evropský šampionát v přetaktování pořádaný firmou Gigabyte ve spolupráci s Intelem, Nvidií, Kingstonem a Enermaxem. První a jediná cena je šek v hodnotě dvou tisíc amerických dolarů.

Z nejvyššího (čtyřiadvacátého) patra hotelu je hezký výhled. Dole se krčí Kongresové centrum.

Českou republiku reprezentují Zdeněk Obermaier a Vašek Vlček z PCTuningu. Zdeněk ladí, Vašek obětavě přilévá kapalný dusík.

Na jedné straně sálu vystavují své produkty partneři akce. Se zdroji Enermax pózuje vyslankyně společnosti Alexandra Kogan. Vedle má Kingston výstavku paměťových modulů a největší zájem je o koutek Nvidie, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet GTA IV na 30" monitoru poháněném sestavou se SLI, 3D brýle (na jiné sestavě) a také se podívat na bondovku ve vysokém rozlišení v podání miniaturního stroječku Ion.


Igor Staněk představuje Ion

Igor Staněk vášnivě chválí produkty Nvidie. Ion má prý větší potenciál než celá platforma AMD.

Gigabyte má na výstavce několik desek, větší pozornost ale budil motherboard zalitý do ledového kvádru.

Řekové připájeli na základní desku (Gigabyte GA-X58-UD4P) i grafické karty (GeForce GTX 260 OC) vlastní napájecí obvody.

Maďarský tým ještě skládá svůj stroj.

Tady se ladí. Screenshoty s programem CPU-Z byly podmínkou pro uznání výsledku.

MMF24

Z českých novinářů na akci dorazili Jan Stach (na snímku) a Tomáš Tvaroh z Filtrovaného slova™ a až z Ostravy vážil cestu Martin Kuchař. Potkali jsme také českého PR zástupce Asusu Ondřeje Třetinu (na fotce vpravo z profilu), který si přišel od redaktorů PCTuningu převzít desku zapůjčenou na testy a nezapomněl podotknout, že loni v Berlíně na deskách Asus i se slabším procesorem padalo 30 tisíc bodů v 3DMarku06 snáze. Když jsem Corinthia Towers opouštěl, ještě nebylo dobojováno. Tabulka výsledků na webu Gigabyte říká, že vítězi se stali Belgičané a české duo „OBR & Wlk“ se umístilo na osmém místě. Gratulace vítězům, čest poraženým!

Autor článku