Hlavní navigace

Gigabyte připravuje GTX 680 s chladičem WindForce3X a přetaktovaným jádrem

6. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přestože referenční karta GeForce GTX 680 vyšla teprve před dvěma týdny, na trh se již dostávají první nereferenční modely. A tak se svou číší vody na mlýnské kolo spěchá také Gigabyte, který připravuje kartu s chladičem WindForce 3X. Bohužel cena ani dostupnost není zatím známa, avšak specifikace a první fotografie již vypluly na povrch.

Chladič Gigabyte WindForce 3X využívá trojice 80mm ventilátorů, jež ofukují hliníkový pasiv. Ten protínají tři 8mm heatpipe odvádějící teplo ze základny. Se stejným chladičem jste se již mohli setkat u Radeonu HD 7970 OC ze série Ultra Durable VGA do níž se zařadí také karta s čipem od Nvidie.

KL24

Připravovaný model využívá referenční tištěný spoj, který je na rozdíl od referenční karty se dvěma šestipiny vybaven po jednom 6pinovém a 8pinovém konektoru. Pravděpodobně je využito všech pěti napájecích fází (referenční model využíval pouze čtyři), alespoň tak se to jeví podle zadní strany tištěného spoje. Ten je pak osazen 2 GB paměti s efektivním taktem 6 GHz, které komunikují s jádrem přes 256b sběrnici. Oproti referenčnímu modelu jsou takty navýšené z 1006 na 1071 MHz a boost frekvence dosahuje (zřejmě průměrné) hodnoty 1137 MHz. Z grafických výstupů na kartě nalezneme u GTX 680 standardní sestavu skládající se z DisplayPortu, HDMI a dvojice konektorů DVI.

Zdroj: Guru3D

Byl pro vás článek přínosný?