Hlavní navigace

Gigabyte Raptor. Vítězný design herní myši ze soutěže Make It Real jde do prodeje

27. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Myš postavená na základě vítězného designu ze soutěže „Make It Real“, kterou v minulém roce pořádala společnost Gigabyte, se konečně dostává na trh. Myš nese název Raptor a jde o dílo trojice designérů, kterými jsou  Hsieh Chen-Ta, Wu Tung a Liang Ai-Wei.

Gigabyte Raptor je vybavena optickým senzorem s rozlišením 800 až 4000 dpi, který odesílá data rychlostí 6400 snímků za sekundu. Senzor dokáže pracovat až do rychlosti 1,5 m/s a přetížení 20 G. Myš v základě váží 83 g a v případě zájmu lze její hmotnost zvyšovat až na 107 g pomocí dodatečných závaží. Slouží k tomu šest pozic, které lze obsadit třemi 1,8g a třemi 5,3g závažími.   

Raptor používá tlačítka Omron, u kterých výrobce udává životnost 10 milionů kliknutí. Kromě klasických dvou a kolečka jich najdeme na myši dalších šest. Dvě malá tlačítka za kolečkem slouží pro zvyšování a snižováni rozlišení a dvě na levé straně plní v základě funkci pro pohyb před a vzad v rámci prohlížeče.

 

Myš je dále vybavena dvěma speciálními červenými tlačítky, umístěnými po stranách. Pravé slouží v základě na přepínání profilu. Levé tlačítko nese označení „sniper button“ a po jeho stlačení se rozlišení myši dočasně sníží, díky čemuž je možný pomalejší pohyb zaměřovače. Funkci tlačítek je možné měnit pomocí přiloženého software Ghost.

KL24

Předpokládaná koncová cena je 1300 korun.

Zdroj: Bit-tech, Gigabyte

Byl pro vás článek přínosný?