Hlavní navigace

Gigabyte rozšiřuje edici Xtreme Gaming o GTX 970, GTX 980 (Ti) a Titan X

12. 11. 2015

Sdílet

 Autor: Redakce

Nejprve se objevila GTX 950 Xtreme Gaming, s níž Gigabyte buď testoval reakci veřejnosti, nebo ji prostě vydal bez většího cíle v pozadí, což mi nepřipadá příliš pravděpodobné. Karta však byla přijata kladně, neboť Gigabyte připravil dalších pět karet, jež se zařadí do této série. Mají se tedy náruživí hráči, pro něž jsou tyto karty primárně určeny, na co těšit?

Gigabyte Xtreme Gaming series

Všechny modely nabízejí velmi solidní přetaktování přímo od výrobce. Chlazení čtveřice karet zajišťuje robustní chladič Windforce 3X, který využívá trojice ventilátorů, z nichž prostřední rotuje opačným směrem než zbývající dvojice. To by mělo zajistit lepší průtok vzduchu a zvyšovat tak odvod tepla z žebrování. Jeden model GTX 980 Ti je poté chlazena vodním blokem, který kryje včetně jádra také napájecí kaskádu a paměti. Teplo z vodního okruhu odebírá chladič s 120mm ventilátorem.

Gigabyte Xtreme Gaming series
Gigabyte Windforce 3X

Aby to nebylo úplně jednoduché, tak GTX 980 Ti Xtreme Gaming a Titan X Xtreme Gaming využívají mírně vylepšenou verzi chladiče Windforce 3X, který podle Gigabytu zvládá odvádět až 700 W tepla, což ve výsledku snižuje potřebný průtok vzduchu a umožňuje ventilátorům pracovat při nižších rychlostech.

Gigabyte Xtreme Gaming series
Gigabyte Windforce 3X 700W

Napájení karet je s výjimkou GTX Titan X jsou velmi štědře koncipovány také napájecí kaskády. GTX 970 a GTX 980 mají 10+2fázové napájení, zatímco GTX 980 Ti má 12+2fázovou napájecí kaskádu. Titan X poté disponuje 6+2 napájecími fázemi. Všechny karty jsou napájeny dvojicí 8pinových konektorů s výjimkou opět v podobě Titana X, který má po jednom 8 a 6pinovém konektoru.

Gigabyte Xtreme Gaming seriesGigabyte GTX 980 Ti AIO

ICTS24

Ceny karet zatím nejsou známy, ale budou se nejspíš pohybovat okolo horní hranice, za kterou se dají dané modely pořídit.

Zdroj: TZ Gigabyte