Hlavní navigace

Gigabyte: USB 3.0 a SATA 6G už i pro AMD

24. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

I majitelé Phenomů a Athlonů se brzy dočkají základních desek s USB 3.0 a SATA 6 Gb/s. Vstříc jim vyjde určitě nejen společnost Gigabyte, jejíž hezké modré letáčky si ukážeme, ale určitě i další výrobci jako MSI či Asus.

Základní desku GA-790FXT-UD5P určitě z našich stránek velmi dobře znáte, kromě samostatné recenze se dočkala pocty používání jako referenční pro testy procesorů AMD. Nyní tomuto kousku s čipovou sadou AMD 790FX a dvěma PCIe ×16 sloty přibude v názvu písmenko A a naopak ubude na konci P. Áčko v názvu značí to samé jako u už dříve představených desek s Intel P55: podporu USB 3.0 a SATA 6 Gb/s.

CS24

Zatímco zařízení pro USB 3.0 se už začínají objevovat a o praktickém využití nemůže být sporu, s rozhraním SATA 6 Gb/s je to trošku horší: jediný existující pevný disk Seagate Barracuda XT jej nedokáže ždímat (více v Radkově recenzi desky P55A-UD6) a pro desktopové použití jsou takové přenosové rychlosti zřejmě zbytečné u stále ještě drahých SSD. Každopádně i s procesory AMD už můžete být připraveni na budoucnost.

Zdroj: Techreport

Autor článku