Hlavní navigace

Gigabyte vydává mini-ITX desku s VIA Nano X2

4. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nabídka Gigabyte v segmentu základních desek formátu mini-ITX pro embedded segment čítá celkem 27 modelů; většina z nich nese socket pro procesory Intel nebo integrovaný Atom, méně početná skupina desek je vybavena procesory a čipsety tchajwanské firmy VIA. Právě tato rodina se nyní rozrostla o novinku. M7V90D3 je osazena dvoujádrovým procesorem Nano X2 U4300, který pracuje na 1,2 GHz, a čipsetem VIA VX900 s integrovaným grafickým jádrem Chrome9 HD DX9.

Rozměry 17 × 17 cm nenechávají příliš mnoho prostoru pro výbavu. Je zde jeden slot SO-DIMM, do něhož lze osadit paměťový modul typu DDR3 s maximální kapacitou 4 GB a jeden slot mini-PCIe. Pro úložná zařízení jsou zde dva porty SATA podporující rychlost 3 Gb/s.

Také zadní panel je poměrně spartánský, najdete zde výstupy VGA a HDMI, tři porty USB 2.0, port gigabitového Ethernetu a dvojici zvukových výstupů SPDIF. Zběžný průzkum ve vyhledávačích zboží odhaluje, že tyto desky pravděpodobně nejsou určeny k retailovému prodeji a setkáte se s nimi pouze v hotových zařízeních.

Zdroj: Gigabyte

Byl pro vás článek přínosný?