Hlavní navigace

Gigabyte X99-UD7 WiFi jako „neherní“ bratříček modelu Gaming G1

28. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

K brzkému vydání procesorů Haswell-E chystá zástup desek i společnost Gigabyte, která odhalila podrobnosti o modelu X99-UD7 WiFi.

Deska je osazena osmifázovým napájením a osmi paměťovými sloty DDR4, které podporují moduly do frekvence 3000 MHz. Na desce dále najdeme čtveřici slotů PCIe ×16 a tři menší PCIe ×1. Všechny jsou ve verzi 3.0.

Uprostřed desky je M.2 a mPCIe slot, ve kterém je osazen Wi-Fi modul s podporou specifikace 802.11n. Pro pevné disky a SSD je připraveno osm konektorů SATA 6 GB/s a jeden konektor SATA Express. V pravém horním rohu si můžeme všimnout několik prvků určených pro přetaktovávače v podobě přepínačů pro odpojení slotů, V-check point a segmentového LED displeje na diagnostiku.

Zadní panel obsahuje sedm konektorů USB 3.0, dva USB 2.0 a jeden dodatečný QFlash Plus USB port. Kromě dvou síťových konektorů, audio výstupů a konektorů pro anténu Wi-Fi zaujmou ještě tlačítka OC a Fast Boot. První je určeno pro rychlé přetaktování, druhé pro rychlejší start systému.

 

Gigabyte X99-UD7 WiFi se velice podobá desce X99 Gaming G1 WiFi, o které jsme již psali. Hlavní rozdíl mezi nimi tkví v rozdílném integrovaném zvukovém řešení. Gigabyte sice i v jeho případě zmiňuje kvalitní „audio“ kondenzátory, avšak tentokrát nejde o Nichicon Muse ES. Tak jako v předešlém případě ale jde o osmikanálový zvukový čip. Na rozdíl od herní verze desky však nemá uživatelsky vyměnitelný operační zesilovač (OP-AMP).

KL24

Cena desky zatím bohužel není známa.

Zdroj: Lab501, TechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?