Hlavní navigace

Gimbal Vimble S přinese do mobilu skvělou stabilizaci videa. Navíc má i další funkce

12. 12. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hongkongská společnost DelTron Intelligence Technology Limited boduje na Kickstarteru novým gimbalem, který má uživatelům smartphonů usnadnit focení a natáčení videí. Vimble S má podobu rukojeti s držákem pro mobil, avšak uvnitř se nachází sofistikovaný hardware. Ten dokáže pomocí tichých motorků a gyroskopu stabilizovat pohyb mobilu ve třech osách, takže „vyhladí“ pohyby, které by jinak přinesl třes rukou nebo chůze.

Gimbal Vimble S na Kickstarteru
Gimbal Vimble S na Kickstarteru

Vimble S má na těle také spoušť, která s mobilem komunikuje přes Bluetooth. Funguje se zvláštní aplikací ViCam (bude pro Android a iOS) a umí několik vychytávek. Lze s ní točit časosběrná videa. Díky motorku se navíc mohou otáčet do strany. U běžných videí lze zase zapnout sledování obličejů, takže se kamera bude za objektem sama otáčet.

Dále umí automatizovaně fotit 180° panoramata nebo dělat selfies zadním snímačem. Má i zvláštní noční režim s lepší citlivostí a stabilizací, kterou půjde z ruky udržet i půlsekundové expozice. Další funkce se bude učit pomocí aktualizací.

Vimble S měří 285 × 113 × 60 mm a váží 486 gramů. Uvnitř je 3000mAh akumulátor nabíjitelný pomocí microUSB. Vydrží nabitý až osm hodin. Gimbal dokáže pracovat v teplotách až −40 °C.

MMF24

 

Cena je ovšem hodně vysoká. Vimble S je na Kickstarteru k dostání za 1388 hongkongských dolarů, v přepočtu asi 4500 Kč. Projekt ale zaujal. Cílovou částku již firma převýšila trojnásobně.