Hlavní navigace

Gmail bude automaticky načítat externí obrázky, a to pomocí vlastní proxy

13. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zná to každý uživatel Gmailu či jednoho ze spousty jiných e-mailových klientů a služeb. Obrázky z externích serverů se v e‑mailech standardně nenačítají, musíte to potvrdit. Děje se tak proto, aby případní útočníci z neznámých adres nemohli napadnout váš počítač pomocí upraveného obrázku. V Gmailu konkrétně snadno přidáte adresu odesílatele na bílou listinu. Přesto může být nezobrazování otravné a Google našel cestu, jak se s tím vypořádat.

Snímky uvidíte jak na počítači, tak na mobilu, protože firma je nebude načítat přímo z původních umístění. Místo toho obsah prožene přes vlastní zabezpečené proxy servery. Obrázky proto budou zkontrolovány, jestli neobsahují malware. Vy pak automaticky uvidíte všechny obrázky, aniž byste je museli vyvolávat ručně. Ne každému se ale bude líbit, že jde obsah přes servery Googlu. Ten bude potenciálně mít v ruce další informace o vás a o vašich zálibách.

 

Vás taková otázka trápí? Každopádně si budete moct zapnout zpět dotaz na načtení obrázků, čímž obejdete i Googlovu proxy. Desktop bude novinkou oblažen okamžitě, resp. její distribuce započala okamžitě, zatímco na mobily se dostane až v příštím roce.

Gmail bude automaticky zobrazovat obrázky
Gmail bude automaticky zobrazovat obrázky | Foto: Google

Zdroj: Official Gmail Blog