Hlavní navigace

GMail je offline

28. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Představte si to: Prohlížíte si svou poštu na GMailu někde v terénu, s pofidérním Wi-Fi připojením. Najednou signál vypadne a v konečném důsledku vás „uvítá“ některá z variací na „Stránka nenalezena“.

Již brzy však o tomto iritujícím faktu budeme mluvit v čase minulém. Asi 20 000 testerů má totiž možnost vyzkoušet novou funkci z Google laboratoří pro GMail. Tzv. Offline GMail stáhne nastavitelný počet e-mailů do počítače uživatele v době, kdy se ještě nachází v dosahu užitečného elektromagnetického záření.

Po výpadku spojení pak uživatel jednoduše pokračuje dále – může číst stažené e-maily, či psát nové (v offline módu zatím ale nejdou přidávat přílohy a nové kontakty). Jakmile se svým zařízením dostane opět do dosahu signálu, GMail stáhne nové zprávy a odešle ty, jež byly vytvořeny během offline módu.

Během pár dní se tato funkce (snad) objeví všem uživatelům anglického rozhraní pošty od Googlu. Do té doby musí vývojáři ještě vyřešit pár problémů se synchronizací lokální cache a několik dalších bugů. V budoucnu se navíc můžeme těšit k rozšíření offline módu i na další online aplikace, jako je třeba Google Kalendář.

Zdroj: CNET