Hlavní navigace

Gmail testuje nový vzhled – těšte se na označování a odkládání

8. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Několik uniklých fotografií naznačuje novou verzi aplikace Gmail pro mobilní platformu Android. Podle snímků vidíme, že se vyhledávací gigant chystá představit novou verzi svého populárního e-mailového řešení. Kromě upraveného uživatelského rozhraní se ale můžeme těšit především na označování a odkládání emailů.

Nová grafická podoba celé aplikace přináší především zcela novou složku pojmenovanou jako Upcoming (blížící se). Odložení e-mailu jej sice označí jako přečtený, ale jakmile vyprší čas na odpočítávání, vrátí se e-mail zpět na horní pozici výpisu jako nepřečtený. Opravdu ideální pomocník pro všechny, kteří občas zapomenou odpovědět na zhlédnutý e-mail nebo jednoduše jen chtějí s odpovědí počkat na později. Takto můžete potřebné zprávy odkládat a odkládat bez jakéhokoliv omezení po libovolnou potřebnou dobu.

GOOGLE-TESTUJE-NOVY-VZHLED.JPG

Snímky údajného nového designu ukazují ještě další novinku v podobě Pinů (označování). Přepínací pole v horní liště umožňuje filtrovat zobrazené zprávy v doručené poště – jednoduše zobrazíte jen označené e-maily. Toto řešení se zdá být zajímavou novinkou především ve srovnání s hvězdičkami, které sice plní podobnou funkci, samotné zprávy jsou ale po označení přesunuty do oddělené složky.

 

KL24

Přidávají se i nové karty pro třídění pošty. K již známým kartám (primární, sociální sítě, promo akce, aktualizace a fóra) se přidává ještě cestování, nakupování a finance.

Jak se zdá, Google neusíná a snaží své e-mailové řešení stále vylepšovat. Jak tomu ale u podobných zpráv bývá, Google tyto novinky ještě oficiálně nepotvrdil a tak je potřeba je brát s jistou rezervou. A jak jste na to vy? Používali byste aktivně některou ze zmíněných funkcí? 

Byl pro vás článek přínosný?