Hlavní navigace

Gmail vám dovolí vrátit zpět odeslaný e-mail. Z experimentu je běžná funkce

24. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Málem už ani nespočítám, kolik je to let, co Google v rámci pokusů v Gmail Labs umožnil zapnout funkci, která zrušila odeslání e-mailu. (Vlastně se nám funkce představila v březnu 2009.) Celé to funguje na jednoduchém principu. Google fakticky e-mail neodešle hned po klepnutí na tlačítko Odeslat. Prodlevu určíte vy.

Během stanovené prodlevy máte možnost klepnut na tlačítko pro zrušení odeslání. Po uplynutí časomíry takovou možnost nemáte, e-mail odchází a tento proces je z podstaty věci již nevratný, protože zpráva se prakticky hned objeví v doručené poště příjemce. Tato funkce se tedy stala oficiální součástí výbavy Gmailu, takže už jí nehrozí, že zmizí. (Experimenty neměly jistou budoucnost, některé skončily v propadlišti dějin.)

 

Zrušení odeslání mi v Outlooku.com chybí nejvíce – kolikrát jste odeslali zprávu a vzápětí si uvědomili, že jste zapomněli něco zmínit? Pokud s tím máte opravdu problém, Gmail je aktuálně vaše volba číslo jedna. Vracení odeslaných zpráv již asi měsíc podporuje také Inbox pro Android. Od té doby je rovněž dostupný pro všechny.

Zrušení odeslání e-mailu

Zdroj: Neowin