Hlavní navigace

GOG.com nyní podporují Windows 8. Hrajte legendy z éry MS-DOS

29. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Herní nadšence potěší zpráva o tom, že herní portál GOG.com již podporuje Windows 8. „Staré dobré hry“ nyní můžete spouštět v novém operačním systému od Microsoftu. Bez problému v něm prý pracuje 90 % titulů z celého katalogu. Ostatně, kompatibilita problémem být nikdy neměla, protože zpětná kompatibilita se staršími Windows je v Osmičkách opět na dobré úrovni. Co běželo ve Windows 7, většinou poběží také ve Windows 8. Až na pár výjimek to platí.

Dosud bylo otestováno 431 starých her. Ty byly buď opraveny, nebo u nich aspoň byla potvrzena okamžitá funkčnost pod Windows 8. Jak provozovatel služby upozorňuje, většina z nich žádnou aktualizaci nepotřebovala, zakoupené hry tudíž nemusíte stahovat znovu. Pánové z GoodOldGames.com rovněž přidávali podporu pro Windows 7 – některé hry prostě v tomto operačním systému stále spustit nešlo. Podpora by se prý v budoucnu ještě zlepší, jak budou kontrolovány další herní tituly.

 

CS24

Zmínit musíme rovněž poměrně nešťastnou situaci s Windows RT. Platforma ARM přestavuje pro Windows úplnou novinku. Bohužel Microsoft nezajistil dostatečný počet aplikací. Dokonce i klasické hry, které jsme ve Windows hráli odjakživa, nebyly pro Windows RT dostupné. Situace se postupně obrací k lepšímu. Jednou z vlaštovek je Hledač min. K novinkám nové generace klasické gamesky patří kampaň, kdy se svými hrdiny postupujete přes celou planetu. Solitaire ani Mahjong zatím Windows RT nepodporují.

Zdroj: GOG.com | Neowin