Hlavní navigace

Goldmax Monster 1.0: nejvýkonnější 11,6" notebook na světě (test)

6. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Design, zpracování a specifikace

Na recenzi máme dnes opravdovou specialitu. Goldmax, značka, která v ČR prodává kanadské notebooky Eurocom, nám zapůjčil model Monster 1.0. Ten navazuje na to, čím Alienware M11x začal a představuje skutečně výkonný herní 11,6" notebook.

Dopředu musím upozornit, že z časových důvodů vychází recenze a ostatně i první pohled značně pozdě. Notebook jsem měl zapůjčený na konci června, otestoval jsem jej, zapsal vše potřebné a teď vám konečně přináším recenzi. S tím se pojí i fakt, že netestujeme plnohodnotnou verzi s Core i7-3610QM (a to není nejsilnější čip, co se do malého Monsteru dává), ale jen staršího pomalejšího kolegu s Core i5-2450M a s 4 GB RAM. Vliv to velký vskutku nemá, ale níže se ještě pobavíme o tom, jak na tom ty konfigurace vlastně jsou.

 

Goldmax Monster 1.0Goldmax Monster 1.0

 

Design

Jako tradičně notebook Goldmaxu nehýří žádnými okázalými designovými prvky, ale spíše se zaměřuje na umírněnější sféru. Šasi je převážně hnědé, jednoduše vzorkované, s černými klávesami a samozřejmě černou spodní stranou základny. Je jednoduše zakulacené po hranách, jinak se jedná o klasický jednoduchý kvádr. Střídmý design určitě ničemu nevadí, někdo preferuje zářící Alienware, někdo zase Goldmax, který se schová mezi pracovními notebooky, a jak si ještě řekneme v testu, pasuje mezi ně i výkonem.

Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0

Zpracování

Notebook je celoplastový, to ovšem není špatně, protože zpracování je opravdu pevné a pořádné. Spodní strana je tradičně matně černá, základna i víko s rámečkem displeje jsou z hnědého vzorkovaného plastu s měkčím příjemným povrchem – nejde o pogumování, jen ne o klasický studený tvrdý plast připomínající kov. Jak jsem řekl, notebook je opravdu pevný a neprohýbá se nikde, tomu ostatně pomáhá i jeho malá velikost. Když chytíte celý otevřený notebook za roh, skoro vůbec se neohne. I lícování mě potěšilo. Opěrky jsou se zbytkem základny slícované zespodu, takže s lícem není žádný problém, a na víku je spojení poměrně přesné a pevné.

Překvapily mě nepříjemně ostré hrany opěrek. O plastovou hranu se samozřejmě neříznete, ale pokládat si na ni ruce není úplně nejpohodlnější.

Klouby se snadněji zavírají než otevírají, nahoru jdou vůbec celkem ztuha, a tak notebook neotevřete jednou rukou. Zvedat můžete až do průměrné polohy zhruba 130 °.

Notebook váží 1,8 kg, to je na jeho výkon skvěle málo, na jeho velikost ovšem až moc. V batohu ho ale určitě snesete. Tloušťka až 37 mm je opět běžná a nijak vás nepřekvapí.

Konfigurace

Goldmax má notebooky plně konfigurovatelné, konfigurátor pro Monster najdete zde. Naše varianta bohužel nemá čtyřjádrový procesor Ivy Bridge, jaký jde bez problému a i relativně levně osadit, a má jen 4 GB RAM DDR3 1333 MHz, i když můžete momentálně mít bez příplatku 8 GB DDR3 1600 MHz. Jediný příplatek, který od základní ceny 27 594 Kč vč. DPH máme je za SSD. Notebook můžete mít jak s diskem, tak s SSD, tak s hybridním diskem jako takovým, případně hybridní konfigurací s SSD v mSATA. SSD je ostatně taky nejdražší komponentou stroje, osadit můžete i 600GB verzi, a Goldmax nabízí tři modelové řady SSD od Intelu - 320, 330 (naše 120GB SSD) a 520.

Goldmax Monster 1.0
Cena s DPH 31 200 Kč vč. DPH (tato konfigurace)
Zapůjčil Goldmax Laptops s.r.o.
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i5-2450M
Počet jader (virtuálních) 2 (4)
Frekvence 2,5 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,1 GHz
Operační paměť 4 GB (1× 4 GB DDR3 1333 MHz)
Pevný disk (velikost) 120 GB
Pevný disk (typ, rychlost) SSD Intel 330 Series
Optická mechanika -
Displej 11,6", 1366 × 768 px, lesklý
Grafická karta Nvidia GeForce GT 650M 2 GB DDR3
Intel HD Graphics 3000
přepínatelné (Nvidia Optimus)
Rozhraní
Výstupy na monitory VGA (D-Sub), HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN - RJ-45 (Ethernet 1 Gb/s), 2× 3,5mm audio jack
Počet portů USB 2.0 1
Počet portů USB 3.0 2
Čtečka paměťových karet SD/MMC/MS/MS Pro a všechny vyšší podtypy
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0 + HS
Rozměry, baterie
Rozměry 287 × 207 × 17-37 mm
Hmotnost 1,8 kg
Baterie 62 Wh, 6 článků
Výkon napájecího adaptéru 120 W
Software
Operační systém Windows 7 Home Premium SP1 (64b)

Klávesnice, touchpad, displej a konektivita

Porty, konektivita, a notebook ze stran

Začněme na levé straně notebooku – je tu síťový konektor RJ-45, síťovka je od Realteku a zvládá rychlost až 1 Gb/s. Potom D-Sub (VGA), HDMI, 3,5mm konektor pro sluchátka a další pro mikrofon, a nakonec dvě USB 3.0. Víceméně uprostřed levé strany je také výdech chlazení.

Přední strana je téměř prázdná, je tu jen univerzální čtečka karet SD, MMC, MS a podobných. Na pravé straně je tu potom slot pro zámek Kensington, port USB 2.0 a zdířka pro napájecí adaptér. Zadní strana opět prázdná (baterie).

Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0

Kontrolky jsou vyrovnány příjemně nad levou stranou klávesnice (nad Esc). Je tu kontrolka Wi-Fi, aktivity disku a Num Locku, Caps Locku a Scroll Locku. Vypínač je modře podsvícený a jako stavová kontrolka prosvítá i ven (na pravé straně nad klávesnicí).

O bezdrátové připojení se stará opět Realtek, konkrétně síťový adaptér RTL8723AE pro Wi-Fi 802.11n. Je tu i Bluetooth 3.0 + HS.

Klávesnice

Matně černá klávesnice je malá, ale jinak dobrá. Škoda nevyužitého prostoru po stranách základny. Jinak si ale nemůžu stěžovat, do kláves se strefuje dobře, jsou tiché, podložka drží bez velkých vibrací a máme tu i správně dlouhé klávesy jako je levý Shift, Backspace či Enter.

Nelíbilo se mi jen, že tu nejsou samostatné klávesy Home, End, PgUp a PgDn. Ty stisknete s Fn přes šipky, přitom by se na plochu notebooku jeden další sloupec kláves hezky vešel. Kontextová klávesa nechybí, Num Lock a Scroll Lock jsou opět přes Fn. Fn-blok funguje tradičně zmateným způsobem - při vypnutém Num Locku nenapíšete číslo ani s Fn, při zapnutém Num Locku píšete čísla automaticky a písmena nad nimi s Fn.

Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0

Celkově nemám ke klávesnici velké výtky.

Touchpad

Touchpad od firmy Synaptics je pohodlný, velikostí odpovídající malému notebooku. Má stejný gumově vzorkovaný povrch jako zbytek základny, a pracovalo se mi s ním díky tomu pracovalo velmi dobře – a tentokrát i přesně. Akcelerovaný je už z výroby vertikálně i horizontálně slušně a samozřejmostí je ovládání pomocí multidotykových gest, tedy scrollování dvěma prsty, přiblížení oddálení, otáčení atp. . Vzhledem k rozlišení plocha stačila, i když pohybovat se na malém touchpadu třeba na Full HD displeji už bylo dost nepohodlné.

Tlačítka na tom byla trochu hůř. Byla pevně usazená, ale cvakala. Na ovládání byla docela pohodlná, oddělená.

Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0

Displej

Displej byl celkem průměrný. Rozlišení 1366 × 768 px je na malé 11,6" úhlopříčce pěkně jemné (i když nějaký posun k Retina displejům od Apple bych taky uvítal). Displej má lesklý povrch, můžete si připlatit tisícovku za matný. To je ovšem docela pálka, vzhledem k výrobní ceně matného displeje oproti lesklému.

Jaké byly barvy? Od oka šlo o klasický TN displej, což potvrdilo i měření sondou. Naoko ovšem barvy nebyly nijak strašné, jako to bývá často u hodně ustřelené gammy nebo teploty barev. Za další tisícovku si můžete nechat displej zkalibrovat.

Oproti kalibrovaným displejům, jaké Goldmax často osazuje, jsem naměřil solidní odchylky. Maximální odchylku měla tradičně modrá – dE94=21,4. Jinak jsme odchylku kolem hodnoty 10-13 mohli pozorovat u všech odstínů šedé, jak je zvykem. Teplota barev byla přitom celkem v pořádku, vychýlená jen o 1 %. Gamma byla také dobrá, jen o 2 % vedle. Pozorovací úhly byly jako u TN tradiční, ucházející horizontálně, hrozné vertikálně.


Svítivost: 11-225 cd/m2
Kontrast: 1:87

Kontrast byl celkem špatných 1:87. Podsvícení displeje šlo regulovat v celkem široké škále: od velmi nízké hodnoty 11 cd/m2 po 225 cd/m2. Proti slunci to asi není úplně ideální, zvláště s lesklým povrchem, ale zvládnete to i tak.

Hardware, výkon, HD Tune, CrystalDiskMark

Hardware - vnitřnosti

Vnitřní výbava notebooku je po všech stránkách parádní. Asi trochu „zklame“ procesor. Je tu jen dvoujádro Sandy Bridge, Intel Core i5-2450M. V konfigurátoru ale můžete osadit i čtyřjádra Ivy Bridge, a to až Core i7-3820QM. Nicméně herní ani kancelářský výkon dvoujádro příliš neovlivňuje. K němu tu jsou 4 GB RAM DDR3 na 1333 MHz (v jednom slotu), Goldmax ovšem nabízí nyní bez příplatku i 8 GB DDR3 1600 MHz (ve dvou slotech). Opět se ale nejedná o žádný reálný dopad na výkon.

Grafickou kartu jsme dostali jedinou osazovanou – Nvidii GeForce GT 650M s 2 GB pamětí DDR3. Ta nese 28nm jádro GK107 s 384 CUDA jádry postavené na architektuře Nvidia Kepler, kterou jsme na jaře hodnotili jako velmi povedenou. Paměti jsou připojené na 128bitové sběrnici, oproti GT 640M je tu hlavní změna ve vyšším taktu – zde pro jádro 835-950 MHz (GPU Boost). Pro bezešvé přepínání je tu technologie Nvidia Optimus, přepíná se v klidu pochopitelně na Intel HD Graphics 3000 nebo 4000.

A místo pevného disku je tu SSD Intel 330 Series s kapacitou 120 GB. To se pyšní přenosovými rychlostmi až 500 MB/s pro sekvenční čtení a 450 MB/s pro sekvenční zápis.

Výkon

Procesor je vcelku průměrný, možná spíše nadprůměrný. Zde ale opět upozorňuji, že se Monster prodává i třeba s Core i7-3610QM a jinými procesory Ivy Bridge. K němu tu je 4, potažmo 8 GB RAM, což sice v naší konfiguraci trochu sráží Windows Experience Index, ale ve hrách to nepoznáte a pro masivní multitasking tu je upgrade na 8 GB zdarma.

Co se rychlosti grafiky týče, byl jsem velmi spokojen. GeForce GT 650M znáte třeba z Aspiru V3. Od GeForce GT 640M v Aspiru M3 jsme se odpíchli o pořádný kus a ve všech testech grafika suverénně válcuje veškerou střední třídu, starou i novou, edy pardon, staronovou. Od highendových grafik máme stále hodně daleko, ale GeForce GT 650M se strefila přesně do té zející mezery mezi GT 640M a GTX 670M (kde odsunuje stranou ne moc populární GeForce GTX 560M).

Disk, resp. SSD, které ho nahrazuje, je absolutně perfektní. Ve 40 noteboocích, co jsem kdy měl na recenze, jsem nikdy neviděl takhle rychlé úložiště a výsledky testů tomu nasvědčují. V CrystalDiskMarku je vidět, že obzvláště čtení malých 4k bloků, ideálně s 64 vlákny, SSD sedne naprosto skvěle. Rychlost systému je tak opravdu úžasná.

Grafy: Cinebench R11.5, x264 BenchMark FHD, PCMark Vantage

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

Cinebench R11.5 prověří výkon procesoru pro rendering náročných grafických scén. Měří se výkon jednoho jádra (vlákna) a celého procesoru.

Cinebench R11.5
[body, vyšší je lepší]

x264 BenchMark FHD testuje výkon procesoru při převádení 1080p videoklipu při použití kodeku H.264.

x264 BenchMark FHD
[FPS, vyšší je lepší]

PCMark Vantage měří výkon počítače jako celku. Celkové skóre přibližně odpovídá celkové rychlosti typické práce na PC, je značně ovlivněno reálnou rychlostí disku a také procesoru, promítá se do něj ale vše, včetně třeba grafické karty. Uvádíme i HDD Score, resp. Storage Score, kde se zkoumá rychlost jednotlivých úkonů náročných na disk.

Jak vidíte, i nejrychlejší SSD, co jsem testoval v loňských business-class modelech, byly rychlým Intelem na hlavu poraženy.

PCMark Vantage
celkové body a HDD Score
[body, vyšší je lepší]

Grafy: 3DMark Vantage, 3DMark 11

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

3DMark Vantage je podobným nástrojem od Futuremarku, jen o dva roky novějším, používá DirectX 10 a už se tu pracuje s fyzikálními výpočty. Testujeme v základním nastavení, tzn. v rozlišení 1280 × 1024 px v profilu Performance, výsledky jsou tak ve tvaru Pxxxx.Níže najdete i graf GPU Score.

3DMark Vantage
[body, vyšší je lepší]

3DMark Vantage - GPU Score
[body, vyšší je lepší]

 

3DMark 11 je nejnovějším benchmarkem od Futuremarku, pracuje s DirectX 11 a pokročilou fyzikou i trochou teselace. Testujeme v základním nastavení v profilu Performance, výsledky jsou tedy ve tvaru Pxxxx.

3DMark 11
[body, vyšší je lepší]

3DMark 11 - Graphics Score
[body, vyšší je lepší]

Grafy: Far Cry 2, World in Conflict, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

Far Cry 2 je starší, nicméně náročnou a technologicky poměrně pokrokovou hrou (na svou dobu). Notebookům dává i dnes pěkně na frak. Testujeme v rozlišení 1366 × 768 px, v DirectX 10, na maximální možné detaily s 4× MSAA, Small ranch, dva průchody - zaznamenáváme průměr.

Far Cry 2
1366 × 768 px, 4× MSAA, Ultra high, DirectX 10
[FPS, vyšší je lepší]

World in Conflict testujeme opět v 1366 × 768 px, s 4× MSAA, na detaily very high při DirectX 10, ručně ještě přenastavím AF na hodnotu 16×.

World in Conflict
1366 × 768 px, 4× MSAA, very high, DirectX 10
[FPS, vyšší je lepší]

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Přidávám ještě výsledek ze STALKERu. Pro srovnání potom i graf porovnání Monsteru s opravdovým herním highendem.

Nejnovější verzi populární hry nabité moderními technologiemi testuji v samostatném benchmarku.

V něm pak celkové nastavení Ultra, Enhan. full dynamic lighting na DX11. V Advanced Options zatrhávám DirectX 10.1.  Dále 4× MSAA navíc s MSAA for A-teste objects (anti-aliasing transparentních textur), SSAO Mode nastaveným na HDAO, kvalitou na Ultra (verze Compute Shader), zapnutou teselací i CHS (Contact hardening shadows). Jinými slovy maximální detaily v 1920 × 1080 px s 4× MSAA, resp. i 1366 × 768 px.

Zapisuji průměr čtyř různých průchodů. Jelikož jsem ve stejném nastavení kdysi měřil Goldmax Racer, zahrnuji jej do grafu také.

1366 × 768 px

1920 × 1080 px

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
1920 × 1080 px, 4× MSAA, Ultra, max. detaily, DirectX 11
[FPS, vyšší je lepší]

Výdrž, provozní vlastnosti, software

Výdrž, hluk a zahřívání

Notebook má šestičlánkový akumulátor s kapacitou 62 Wh. To je celkem dost, a notebook je malý, a navíc má SSD. Nicméně jde o výkonný herní stroj se silnou grafikou. Goldmax se chlubí výdrží až 7 h. My jsme naměřili na webu i s videem kolem velmi pěkných 5 h, při trochu méně náročném využití bychom se jistě dostali i na 6 h.

Tentokrát jsem nechal v Chrome obnovovat jen jedinou záložku, protože pět jich je prostě nesmyslnou zátěží.

  • Web (ExtraNotebook.cz v Chrome, obnovování každých 15-20 s, Wi-Fi, poloviční jas): 4:56 h
  • Film (720p film ve smyčce v MPC-HC, Wi-Fi, poloviční jas): 5:03 h

Celkově tedy výdrž chválím.

Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0

Hlukem jsem byl příjemně překvapen, alespoň vzhledem k tomu, co jsem měl před sebou za notebook. V klidu zabral Optimus, teploty padaly dolů, spotřeba taky a tedy i otáčky ventilátoru. Notebook byl tak na webu a ve Windows dost tichý, i když ne neslyšný. V zátěži se rozhučel už celkem dost, ale docela příjemným hučivým zvukem. Díky SSD neslyšíte žádné hrabání hlaviček pevného disku, jen a pouze ventilátor.

 

Goldmax Monster – grafy a screenshotyTeploty v zátěži

 

Jako vždy je notebook teplý zejména na spodní straně, a to nalevo, kde je pasiv s čipy a výdech. Hardware ale stíní silný plast, a tak i když bude notebook dost hřát, můžete s ním pracovat na kolenou. Kvůli společnému pasivu pro oba čipy je společná i jejich teplota, která se po pár minutách zátěže pohybovala kolem nepěkných 90 °C, a z výdechu svištěl opravdu horký vzduch. Realita ve hrách bude ovšem o něco chladnější než FurMark a Prime95.

Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0

Zvuk, webkamera a napájení

Zvuk je na mírně nadprůměrné úrovni, ovšem na 11,6" notebooku jsem čekal horší reproduktory. Jsou tu 2.0 reproduktory, basy byly dost měkké až nijaké, ovšem hudba jinak hrála hlasitě a celkem čistě, Monster si určitě umí zařvat.

Webkamera nad displejem má maximální rozlišení 1280 × 1024 px.

K notebooku se dodává 120W adaptér, nabití 5-90 % stihl za celkem rychlých 1:35 h.

Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0

Software

Neměl jsem k dispozici instalaci programů tak, jak by s nimi šel notebook do prodeje, proto velmi stručně – je tu Microsoft Windows 7 Home Premium v 64bitové verzi a Microsoft Office Starter.

Výsledky testů a screenshoty

Výsledky benchmarků

Souhrnné testy výkonu PC
PCMark Vantage 13 218; Memories: 8 799, TV and Movies: 3 615, Gaming: 10 478, Music: 16 376, Communications: 14 236, Productivity: 21 454, HDD: 52 376
PCMark 7 3 467; Lightweight: 4 124, Productivity: 3 415, Creativity: 3 867, Entertainment: 2 947, Computation: 2 460, Storage: 5 137
3DMark Vantage P7441; GPU Score: 7 288, CPU Score: 7 941
3DMark 11 P2236; Graphics: 2 181, Physics: 3 070, Combined: 1 841
Windows 7 Experience Index 4,8; Procesor: 6,9; RAM: 5,9; Grafika: 4,8; Herní grafika: 6,9; Disk: 7,9
Herní testy
World in Conflict
(1366 × 768, Very High, 4× AA)
Průměr: 33 FPS
Far Cry Benchmark DX10
(1366 × 768, Ultra High, 4× AA)
Průměr: 51,9 FPS
Testy výkonu procesoru
CineBench R11.5 xCPU: 2,76 pts., 1CPU: 1,20 pts., OpenGL: 32,66 fps
x264 Benchmark FHD 7,7 FPS
Testy výkonu pevného disku
CrystalDiskMark 3 (čtení) Seq: 465,7 MB/s; 512k: 399,8 MB/s;
4k: 26,86 MB/s; 4k QD32: 147,2 MB/s
CrystalDiskMark 3 (zápis) Seq: 154,3 MB/s; 512k: 154,8 MB/s;
4k: 51,20 MB/s; 4k QD32: 152,9 MB/s
HD Tune 2.55 Minimum: 165,0 MB/s; Maximum: 343,3 MB/s;
Průměr: 271,1 MB/s; Příst. doba: 0,1 ms
Testy výdrže
Výdrž web - 1 tab (čas) 4:56 h
Výdrž video (čas) 5:03 h

Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty Goldmax Monster – grafy a screenshoty

 

Závěr, plusy a mínusy

Závěr

Goldmax Monster se mi moc líbil. Malý rekordman dokázal, že i 11,6" šasi může hostit velmi výkonný hardware a tentokrát mě celkem potěšila i cena. Herní výkon tvrdě poráží veškerou střední třídu, grafika Kepler ukazuje, že to jde i úsporně. Optimus přitom funguje jak má, takže notebook vydrží dlouhou dobu na baterku. A aby toho nebylo málo, už za 31 tisíc korun máte konfiguraci s parádně rychlým SSD, které z notebooku teprve dělá opravdový blesk použitelný na superrychlé načítání her i na seriózní práci.

 

Goldmax Monster 1.0Goldmax Monster 1.0

 

Nesmíme zapomínat ani na možnosti konfigurace notebooku. Normálně bych na téhle cenovce dával jen za 4 GB RAM mínus, nicméně situaci mění stejně drahá verze s 8 GB RAM. Na hry už můžete chtít i rychlejší procesor, a do Monsteru se vejde pohodlně i našlapané čtyřjádro řady Ivy Bridge.

Máte-li tedy 27-40 tis. Kč a chcete malý notebook, který zároveň poslouží na hry, můžu jen doporučit.

Plusy / mínusy
vysoký herní výkon hmotnost 1,8 kg
úžasně rychlé SSD vysoké teploty v zátěži
pevné zpracování lesklý displej s nedobrými barvami
pestré možnosti konfigurace
dobrá výdrž
malý notebook s velkým výkonem

KL24

Goldmax Monster 1.0
Cena s DPH 31 200 Kč vč. DPH (tato konfigurace)
Zapůjčil Goldmax Laptops s.r.o.
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i5-2450M
Počet jader (virtuálních) 2 (4)
Frekvence 2,5 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,1 GHz
Operační paměť 4 GB (1× 4 GB DDR3 1333 MHz)
Pevný disk (velikost) 120 GB
Pevný disk (typ, rychlost) SSD Intel 330 Series
Optická mechanika -
Displej 11,6", 1366 × 768 px, lesklý
Grafická karta Nvidia GeForce GT 650M 2 GB DDR3
Intel HD Graphics 3000
přepínatelné (Nvidia Optimus)
Rozhraní
Výstupy na monitory VGA (D-Sub), HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN - RJ-45 (Ethernet 1 Gb/s), 2× 3,5mm audio jack
Počet portů USB 2.0 1
Počet portů USB 3.0 2
Čtečka paměťových karet SD/MMC/MS/MS Pro a všechny vyšší podtypy
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0 + HS
Rozměry, baterie
Rozměry 287 × 207 × 17-37 mm
Hmotnost 1,8 kg
Baterie 62 Wh, 6 článků
Výkon napájecího adaptéru 120 W
Software
Operační systém Windows 7 Home Premium SP1 (64b)

Galerie fotografií

Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0 Goldmax Monster 1.0

Byl pro vás článek přínosný?