Hlavní navigace

Golla Picnic - elegance i pro minibooky

21. 9. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Proto Golla přichází s novou kolekcí Mini, ve které představuje zmenšené verze svých běžných řad notebookových obalů. Zatímco jsou tyto obaly určené pro notebooky rozměrů 13, 15,4 nebo sedmnáct palců. Kolekce Mini nabízí rozměry deset palců, díky které lze velmi dobře pojme i menší notebooky se sedmipalcovou úhlopříčkou. K testu jsem měl k dispozici model Picnic Mini, tedy brašnu v černém provedení s elegantním bílým květinovým vzorem.


Černá barva s bílým květinových vzorem a vhodně zvolenými oranžovými doplňky přidává brašně na eleganci


V horní části si můžete všimnout rukojeti, která je "elastická" - pokud ji uchopíte, vysune se. Po uvolnění se poslušně vrátí zpět k horní hraně brašny.


Malá oranžová cedulka je pouze designovým prvkem, nemá žádný funkční význam.


Dvojice zdrhovadel je u brašen této kategorie běžná, pogumované úchyty s logem značky jsou praktické.


Zde si můžete všimnout vytažené rukojeti - takhle vypadá při přenášení brašna, ve které je již vložen minibook.


Kapsa na zadní straně je jištěna suchým zipem a slouží pro uložení například dokumentů. Zde můžete vidět obal na kompaktní disk.


Pro snadné srovnání velikosti dobře poslouží běžné cédéčko. Ano, Golla Picnic Mini je opravdu malá, úspěšně jsme vyzkoušeli minibooky Asus Eee PC 701 i Acer Aspire one.


V případě sedmipalcového notebooku získáte ještě dostatek prostoru pro notebookovou myš nebo například napájecí adaptér. Pro drobné příslušenství slouží malé kapsičky ze síťoviny.


Odepínatelný popruh můžete použít jak pro zafixování notebooku, tak i pro jeho oddělení od ostatního příslušenství.

MMF24

Brašna Golla Picnic Mini se prodává za velmi příjemnou cenu pohybující se těsně pod hraní čtyř set korun a je k dispozici ve více motivech. Za tuhle cenu jí není co vytknout: díky boční výstuze pojme minibooky různých rozměrů, nabízí i dostatek úložných kapes a vnitřní polstrování velmi dobře ochrání obsah při běžném použití. Osobně bych přivítal i popruh pro zavěšení na rameno, které však nabízejí jiné kolekce produktů Golla.