Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Google zruší goo.gl. Zkracovač adres URL považuje v době mobilů za zastaralý. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 2. 4. 2018 14:17

    Gildor

    "Podotýkám, že zrovna Česko je ale v tomto ohledu oproti západu pozadu. Mobily jako primární počítač u nás v roce 2016 používalo jen 19 % lidí. Před pár týdny vyšlo najevo, že stále surfujeme na mobilech velmi málo, v téměř 70 % raději použijeme tradiční počítač."

    Když se podívám kolem sebe, tak říct "velmi málo" zní trošku divně :D , ale je mi jasné, že statisticky to tak bude.

    Ale nechápu ta čísla pro "raději použije". Je jasné, že surfování na mobilu mimo dům je praktické. Dokonce nějak dokážu pochopit, že někdo má mobil jako hlavní počítač (velmi nenároční uživatelé, výhoda "vše mám pořád u sebe"), přesto 19% mě také překvapuje.

    Ale používat mobil "raději"?
    To jako vážně je někomu příjemnější dělat cokoli, včetně nejobyčejnějšího surfování, a být přitom skloněný nad 5" displejem, místo toho se pohodlně dívat na velký monitor / více monitorů? Vždyť na ten mobil se buď musíte dívat z 20cm, nebo si zvětšit písmo tak, že musíte pořád scrollovat jako, s prominutím, vůl. O psaní nemluvě, o obrázcích nemluvě, aneb takové to "ukážu ti krásnou fotku" a člověk na tom mobilu pak vidí asi tolik, jako na miniatuře v náhledu alba.
    Takže to, že někdo něco takového vyloženě preferuje, je pro mě nepochopitelné.

    Jen aby bylo jasno, já tady nebrojím proti smartphonům. Úžasná věc a představitel technologického pokroku. Když se člověk potřebuje se na něco podívat, nebo komunitkovat, atd, a není u PC ani notebooku, tak je super, mít u sebe pořád minipočítač.
    Ale prostě otázka "na čem surfuješ raději", tam snad nemůže být pochyb...ale evidentně jen z mého pohledu. :D