Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Google zruší goo.gl. Zkracovač adres URL považuje v době mobilů za zastaralý. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 2. 4. 2018 23:09

    czmajsner

    Gildor: Podle mě je to spíš nepochopení, kde a v jaké situaci lidé přistupují k webu. Stará "počítačová" generace, do které se řadím, má web spojený s počítačem. Počítač je zpravidla pevně spojený s určitým místem. I NB zpravidla leží na jednom místě. Jsme tak zvyklí, je-li třeba přistupovat k webu, poště, najít nějakou informaci a pod., jít na konkrétní místo a tam to provést. Všechno ostatní, mobil, tablet, je náhražka a nouzovka. Moderní smartphonova generace je zvyklá, že web a všechny související služby jsou dostupné kdykoliv a kdekoliv, ať už sedím na záchodě, v tramvaji nebo jdu po ulici. I když ležím na gauči, je mobil v kapse pořád blíž a snadněji dostupný, než počítač. Ano, komfort je důležitý, ale v tomto kontextu nikoliv rozhodující. Je to generace zombies, kteří kráčí ulicí s hlavou skloněnou k mobilu, generace, které přijde nutnost jít kvůli webu na určité místo podobně absurdní, jako přišlo absurdní první generaci vyrůstající s mobily chodit na konkrétní místo kvůli telefonování.