Hlavní navigace

Google a Intel chtějí optimalizovat Android pro Atomy

15. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Současné a budoucí verze operačního systému Android budou optimalizované pro tablety či smartphony pracující na procesorech x86 firmy Intel.

První den konference IDF zahájil Intel oznámením partnerství se společností Google. Obě firmy mají v úmyslu optimalizovat populární operační systém Android pro procesory Atom. Intel oznámil své záměry k portaci operačního systému od Googlu pro architekturu x86 již tento rok v dubnu.

Očekává se, že tak bude zvýšen počet tabletů a smartphonů pracujích na procesoru Atom, což jsou dvě klíčové oblasti, kde Intel ztratil tah na bránu kvůli úspěšnějším ARM procesorům. Jestliže všechno půjde tak, jak je plánováno, na konci tohoto roku bude k dispozici portace operačního systému Android Honeycomb na architekturu x86.

Prototyp Android smartphonu na platformě Intel Medfield byl předveden CEO Intelu Paulem Otellinim, který demonstroval pokrok na straně smartphonů při optimalizaci portovacího procesu.

Android

CS24

Intel v současnosti zaujímá na mobilním trhu s procesory Atom méně výhodnou pozici. Tablety, které jsou v současnosti dostupné s procesory Atom nejsou příliš dobře zastoupeny a jsou většinou omezeny operačním systémem Windows, jako například 10,1palcový tablet Tycoon (ačkoli existuje i dual-boot řešení s Windows a Androidem). Zákazníci by měli mít možnost širšího výběru tabletů v příštím roce, kdy by měla být dostupná jak zařízení s ARM založená na Windows 8, tak tablety s x86 optimalizované pro Android.

Zdroj: notebookcheck.net