Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Telefony s Androidem by mohly zdražit až o 900 Kč. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 22. 10. 2018 10:07

    RedMaX

    To vychazi z linuxovyho zpusobu reseni. Mas zvlast partitionu /system a zvlast partitionu (logicky disk) /user. Cely Android vcetne systemovych aplikaci je v /system, ke kteremu se da dostat jen pres admin prava (root). Aplikace, ktere si instalujes ty, instalujes do prostoru /user a tudiz je take muzes uzivatelsky bez admina odinstalovat.
    Samozrejme na linuxu na desktopu to uplne takhle fungovat nemusi a taky vetsinou nefunguje, ale na Androidu to bylo potreba zjednodusit, takze to takhle Google udelal. Ja to chapu.

    Ale samozrejme to Google uz davno mohl predelat misto jinych "vylepseni", ktere jsou vetsinou k nicemu. Jeden z duvodu, proc to Google zamerne drzi takto oddelene, je to, ze oni nechteji ty aplikace nechat uzivatele odinstalovat, ale chteji aby je uzivatel pouzival a hlavne zobrazoval reklamy.
    Cely ten system, ktery Google vymyslel, kdy uzivatel se ve svem telefonu nedostane k administratorskemu opravneni jinak nez nejakym hackem, je z toho duvodu, ze se Google snazi o to, aby uzivatel nedokazal blokovat reklamy, ktere mu Google do mobilu pousti.
    Google to svadi na bezpecnost, ale neni to pravda, je to kvuli reklamam.