Hlavní navigace

Třetinu hodinek s Androidem Wear používají majitelé iPhonů. Systém proto mění název

16. 3. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktualizováno 16. 3. 2018

Tak a je to oficiální, z Androidu Wear je nově Wear OS by Google. Firma z Mountain View uvádí, že na trh přišlo přes 50 různých modelů hodinek s jeho systémem a že třetina uživatelské základny je loni používala spolu s iPhonem. Odstranění Androidu v názvu chce dát Google najevo, že Wear OS je multiplatformní. Příští týden se uskuteční Baselword, největší veletrh hodinek na světě, na něm se snad dozvíme další informace. Google tvrdí, že toho má v plán ještě hodně.

Původní článek z 13. 3. 2018

Uživatel Redditu, který si říká H3x0n, zveřejnil screenshot odhalující nové logo i název hodinkového operačního systému vyvíjeného Googlem. Z Androidu Wear se možná stane Wear OS. Místo kruhového loga překrytého obdélníky symbolizujícího aplikace přijde nicneříkající W v barvách Googlu.

Firma zatím změnu nekomentuje, k oficiálnímu odhalení nejspíš dojde začátkem května na konferenci I/O. Nový název evokuje, že hodinky nesouvisí jen s Androidem, protože je lze připojit i k iPhonu. Ostatně nedávno došlo k přejmenování Androidu Pay na Google Pay, protože ani platební služba nebyla na Androidu tolik závislá.

Loga Android Wear a Wear OS Loga Android Wear a Wear OS (zdroj: Android Police)

Android Wear má navíc matoucí číslování podobně jako smartphonové nadstavby typu MIUI. Loni v prosinci Google povýšil Android Wear na verzi 2.6, na pozadí přitom může běžet Android 7.1 i 8.0.

CS24

TIP: Chytré hodinky stále nejsou hit. Prodá se jich méně než tabletů

Doufejme, že nezůstane jen u nového loga a názvu. Chytré hodinky s Androidem totiž trápí hlavně roztříštěnost (ani u loni uvedených modelů není pravidlem, že běží na poslední verzi Androidu Wear 2.9) a zastaralé čipsety s vysokou spotřebou, které snižují výdrž zařízení.

Byl pro vás článek přínosný?