Hlavní navigace

Google asi zavádí reklamy ve Chromu

25. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Reklamy společnost živí. Google by se bez nich stále neobešel, i proto se snaží hledat jiné zdroje obživy. Jeho strategie portfolia zdarma dostupných produktů, které ovšem živí reklamy, se podle všeho postupně rozšíří i na Chrome. První důkaz byl nalezen v sociální síti Google Plus.

Z obrázku není docela jasné, na které platformě prohlížeč běží. Zdá se dokonce, že na samotném Chromebooku, přičemž reklamní oznámení propaguje právě tento produkt. Google se k situaci nevyjádřil, a kdyby spousta uživatelů v sociální síti nehlásila, že reklamy zavítaly i k nim, nebral by se obrázek výše tak vážně. Podobné proužky se prý objevují i na počítačích s Windows 7.

Upřímně, i kdyby se reklamy staly realitou, komu by v této podobě vadily? Proužek nepůsobí nijak agresivně, dokonce jej lze zavřít. Pocity uživatelů jsou nicméně smíšené. Jedna skupina se samozřejmě proti tomu ohrazuje, zatímco druhá reklamu akceptuje. Chrome lze používat zadarmo, takže má Google plné právo dělat si se svým dítkem, co ho napadne. Můžete za to ale samozřejmě zaplatit.

CS24

Prosazování reklamních nabídek se mu může nevyplatit v odlivu uživatelů. Kdyby ale lidé novinku přijali, bude na ní firma vydělávat. Zatím se zdá, že se s reklamou lze setkat jen v Nové kartě.

Zdroj: Neowin | Google Plus