Hlavní navigace

Google Bike: na čem jezdí zaměstnanci v americkém Googleplexu?

18. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sídlo firmy Google v Mountain View je rozlehlé a občas je velmi zdlouhavé se přepravit z jedné budovy do druhé. I na to ale vedení myslelo.

Již dva roky zaměstnancům Googlu slouží vozový park jízdních kol, který je velmi hojně využíván a většina pracovníků je za něj velmi vděčná. Po několika hodinách sezení za počítačem může být protáhnutí jízdou na kole velmi příjemné. Díky velmi častému používání, ale dva roky stará kola dosluhují. Navíc si na ně někteří z vyšších zaměstnanců stěžovali, že pro ně nejsou pohodlná.

Google Bike Google Bike

Proto loni na podzim vedení spustilo zaměstnaneckou soutěž o navrhnutí jízdního kola, které by bylo co nejvíce „user-friendly“ a nenáročné na údržbu. Dále návrh musel splňovat následující kritéria – kolo muselo být snadno vyrobitelné, cenově dostupné, pohodlné a bezpečné. Design byl hodnocen samozřejmě také.

 

KL24

Soutěž nakonec vyhrál čtyřčlenný tým, který vedl David Fork. Odměnou pro ně byl poukaz o hodnotě 500 dolarů na nákup v místním cyklistickém obchodě. Google prý má v plánu objednat dostatek těchto nových kol, aby pro každého z více než deseti tisíc zaměstnanců nebyl v areálu v Mountain View problém nalézt něco, na čem by se mohl přepravit do vedlejších budov.

Zdroj: Cnet

Byl pro vás článek přínosný?