Hlavní navigace

Google boří hranice. S novým překladačem pro Android a iOS bude dovolená jednodušší

14. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pondělí se šuškalo o novém překladači od Googlu, teď už ale nemusíme šeptat, Google jej ohlásil oficiálně. Nová verze aplikace pro Android a iOS se dočká dvou velkých vylepšení.

Obrazový překladač

Google konečně vytěží výhody z akvizice společnosti Quest Visual a její aplikace Word Lens. Překladač bude fungovat v režimu rozšířené reality. Pokud foťákem namíříte na ceduli s cizojazyčným textem, aplikace původní text nahradí přeloženou verzí. Umí přitom smazat původní písmena, vyhladit pozadí a dokonce nový text perspektivně deformovat.

 

Obrazový překladač Googlu si dnes poradí s 36 jazyky včetně češtiny. Nová funkce ale bude zatím dostupná jen pro angličtinu, němčinu, francouzštinu, italštinu, španělštinu, portugalštinu a ruštinu.

Hlasový překladač

Druhou novinku si však užijeme i my. Hlasový překladač bude v konverzačním módu chytřejší. Už nemusíte volit jazyk, který chcete přeložit, ale Google jej rozpozná sám. Když budete v cizině s někým mluvit, pouze zmáčknete tlačítko. Jakmile domluvíte, Google text přeloží a namluví v druhém jazyce. Totéž naopak, až vám bude odpovídat třeba benátský gondoliér.

KL24

Jen si připravte dobrý datový roaming, protože obě funkce vyžadují připojení k internetu. Google mimochodem prozradil, že jeho překladač každý měsíc využívá více než půl miliardy lidí a že si nechají přeložit přes miliardu textů. Čím více toho Google přetlumočí, tím více se toho naučí a překladač se díky tomu slále zlepšuje.

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?