Hlavní navigace

Google bude na mobilech od léta dávat přednost rychlejším webům

22. 1. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce
K dosavadním faktorům, jež ovlivňují umístění webu ve výsledcích vyhledávání, se přidá další.
Google

změní způsob, jakým řadí výsledky vyhledávání na mobilních zařízeních. Nemělo by vás příliš překvapit, že do hry vstoupí další faktor v podobě rychlosti načítání webu. Od července 2018 se tak kromě relevance, obsahové kvality nebo dostupnosti varianty webu vhodné pro menší displeje k těmto a dalším faktorům zařadí doba odezvy.

CS24

Pokud dva weby přizpůsobené pro mobily nabízí podobné výsledky vyhledávání, proč neupřednostnit ten, který se vám zobrazí dříve, že? Podle Googlu změna ale nebude radikální, dotknout by se měla jen malého procenta zobrazovaných výsledků, neboť penalizovány budou pouze nejpomalejší stránky.

I pomalejší stránka může být ve vyhledávání zobrazena vysoko, pokud nabídne kvalitní obsah. Jen se patrně nedostane na první příčku, která je samozřejmě nejdůležitější. Google sám nabízí návody, čeho si v souvislosti s výkonem všímat. Nepříjemné může být, že vyhledávač Google neprozrazuje, zda by novým faktorem mohla být pozice konkrétní stránky ve výsledcích vyhledávání ovlivněna.