Hlavní navigace

Google chce získat 90 % uživatelů MS Office. Nabídne jim vylepšené Docs

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kancelář je klíčová oblast Microsoftu. Divizi Business tvoří přibližně třetinu příjmů a polovinu zisku redmondské společnosti. V rozhovoru s magazínem AllThingsD prozradil šéf Google Enterprise, Amit Singh, že chtějí konkurenci o tento trh připravit. Dostatečnou náhradou má být webový balík Docs, dnes součást úložiště Google Drive.

Singh tvrdí, že v online sféře mají náskok, Google má levnější a rychlejší servery. Microsoft navíc dělá podivné kroky. V novém systému Windows RT není balíček Office plně kompatibilní. K tomu ještě Redmondským chybí lepší provázanost služeb, čeká se na spojení sdílecí funkce SharePoint s firemní sociální sítí Yammer, kterou letos koupili za 1,2 miliardy USD.

Quickoffice pro iPad je nyní zdarma pro uživatele Google Apps
Quickoffice pro iPad je nyní zdarma pro uživatele Google Apps

To jsou místa, kde Microsoft může ztrácet a Google získat. Singh mluví o tom, že jejich balíček je čistší a časem ověřený. Plán je údajně takový, že chtějí získat 90 % uživatelů MS Office, kteří nepotřebují všechny vyspělé funkce. Z toho bohužel není jasné, jestli myslí, že 90 % uživatelů Office nepotřebuje pokročilé funkce. Případně jestli chtějí získat 90 % z těch uživatelů, kteří pokročilé funkce nevyžadují. Dejme tomu, že pro třetinu lidí je balík Office zbytečným luxusem, nedokážou jej plně využít a Google chce právě 90 % z té třetiny.

Tak či onak, Google si v kanceláři věří. Loni zdvojnásobil počet velkých partnerů v enterprise sféře, nadále bude posilovat i funkce a kompatibilitu. I proto loni Google koupil společnost QuickOffice vyvíjející stejnojmenné mobilní aplikace pro tablety a smartphony. Její know-how využívá pro vylepšování tabulek a hlavně prezentací v Docs. Microsoft na druhou stranu rychle vyvíjí Office Web Apps a úložiště SkyDrive, aby uživatele ze stejným důvodů udržel na vlastních webech, jen aby nepřešli ke Googlu.

MMF24

 

Zdroj: AllThingsD